To je to što me zanima!

Afera dizel: Volkswagen otkrio probleme na još 800.000 auta

Neobjašnjiva zastranjivanja su otkrivena u pogledu razine CO2. Na temelju sadašnjih spoznaja, oko 800.000 automobila Volkswagen je zahvaćeno problemom
Vidi originalni članak

Volkswagen je objavio u utorak da su "neobjašnjiva ispuštanja" ugljičnog dioksida otkrivena na oko dodatnih 800.000 diesel automobila te tvrtke, u vrijednosti oko 2 milijarde eura.

- Tijekom internih ispitivanja, neobjašnjiva zastranjivanja su otkrivena u pogledu razine CO2. Na temelju sadašnjih spoznaja, oko 800.000 automobila Volkswagen je zahvaćeno tim problemom - navela je tvrtka u priopćenju.

Volkswagen je već okaljan skandalom varanja na testovima količine ispušnih plinova za dieselska vozila.   

Najveći svjetski proizvođač automobila priznao je 18. rujna da je u dieselska vozila ugradio ilegalni softver kako bi zavarao američke nadzorne službe glede stvarne razine emisije ispušnih plinova., izazvavši time najveću poslovnu krizu u povijesti. 

Za sada Volkswagen koji proizvodi automobile 12 raznih marki, procjenjuje gospodarske rizike na oko 2 milijarde eura, nakon te nove afere. Tvrtka inzistira na činjenici da "sigurnost njezinih automobila nije dovedena u pitanje".

Glasnogovornik tvrtke je precizirao da su primijećene nepravilnosti u razini ispuštanja CO2 diesel motora 1,4 litara, 1,6 litara i 2 litre na modelima VW, Škoda, Audi i Seat, kao i jednom benzinskom motoru.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • ragbijaš 22.11.2015.

    Evo i motor EA 288 na Golfu VII 2.0 Tdi bluemotion je SPORAN.Sačekajte dok ne izađe redizajn sedmice u salonima pa će valjda sve u redu biti.Imao sam o koncernu WW najbolje mišljenje,al mislim da više ne.Ja vozim novog Golfa i prevaren sam kupac.Trebamo se svi golfisti složit i tužit.

  • das auto 04.11.2015.

    ovaj skandal nece zaustavit VW da bude broj 1 u svijetu,u Europi se zna ko je gazda,pa sad kome krivo kome drago

  • zeka626 04.11.2015.

    ja cu ga uzet opet bez obzira na komentare ko da je co2 u drugima bolji vw zakon

Komentiraj...
Vidi sve komentare