To je to što me zanima!

Anonymousi hakirali mađarski ustav, napali policiju u Peruu

Hakeri su mađarskom ustavu dodali stavke prema kojima se informatičari mogu umiroviti sa 32 godine, i to uz mirovinu koja iznosi čak 150 posto njihove plaće
Vidi originalni članak

Pripadnici hakerske skupine Anonymous napali su stranice mađarskog ustavnog suda te pritom izmijenili mađarski ustav koji je postavljen na tim stranicama, prenosi portal Politics.hu.

Ustavu su, između ostalog, dodane stavke prema kojima se informatičari mogu umiroviti sa 32 godine, i to uz mirovinu koja iznosi 150 posto njihove plaće. Dodan je i paragraf koji tvrdi kako se skupine poput Anonymousa trebaju boriti protiv unutarnjih i vanjskih prijetnji državi.

"Ljudi imaju pravo na eliminaciju tiranije ili pobunu protiv nje", pisalo je između ostalog u hakerskoj inačici ustava, koja nije dugo potrajala te je uklonjena sa stranica ustavnog suda, piše Večernji.hr

Hakirali peruanske policajce

Nakon napada u Mađarskoj, hakeri su se okomili na peruanske policajce i stranicu odjela koji se bori protiv online kriminala. Osim što su blokirali stranicu, poslali su i poruku "Ako policija misli da se može infiltrirati u naše redove, možda i mi možemo učiniti isto" na svojoj Facebook stranici. Objavili su i oko 200 prijava na internet kriminal koje policija dobiva svakog dana, piše AFP.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • KarloNadj 10.03.2012.

    STOP ACTA SUSPORT ANONYMUS

  • Car Mrgud 07.03.2012.

    Anonimus mi se čini ko svjetlo na kraju tunela i nekaj najispravnije kaj se pojavilo u zadnjih 50ak godina.Samo da su stvarni...Ajmo dalje!

  • MarkoPtičar 06.03.2012.

    Kraljine! xD

Komentiraj...
Vidi sve komentare