To je to što me zanima!

Aplikacija spašava: Za vas će pronaći sporne statuse s Fejsa

Nova aplikacija Clear će za vas skenirati vaše objave na Facebooku, Twitteru i Instagramu, analizirati ih, te izvući vama na pregled problematične rečenice.
Vidi originalni članak

Ako se brinete da bi vas neke stare škakljive  objave na Facebooku ili Twitteru mogle sustići na novom poslu ili u novoj ljubavnoj vezi, stiže pomoć. 

Nova aplikacija Clear će za vas skenirati vaše objave na Facebooku, Twitteru i Instagramu, analizirati ih, te izvući vama na pregled potencijalne problematične rečenice, prenosi Mashable.

Da bi u tome uspjela aplikacija u filtriranju objava koristi kombinaciju algoritama i IBM-ovo super računalo Watson. Pretražuju se ključne riječi koje odredite da bi vam mogle biti problematične ili shvaćene u krivom kontekstu

Aplikaciju Clear razvio je Amerikanac Ethan Czahor, koji je u javnosti postao poznat jer je ekspresno dobio otkaz (u manje od dva dana od zaposlenja) u kampanji Jeba Busha. Njemu su otkrili tvitove još iz 2009. godine u kojima je vrijeđao žene i homoseksualce.

Nakon skeniranja vaših objava aplikacija će vam izlistati broj sumnjivih objava koje biste trebali provjeriti jesu li kandidati za brisanje. Zasad provjerava samo tekstualne objave, a u planu je i provjera fotografija. 

Dakako, možete i jednostavno samo paziti što objavljujete javno na društvenim mrežama pa vam takva aplikacija neće trebati. 


Idi na 24sata

Komentari 6

  • snoopylove4ever 27.04.2015.

    The fak????

  • hende007 26.04.2015.

    Moja zadnja objava je bila čestitanje Nove godine. Mislim stvarno, postoje neke korisne aplikacije, ali ova u tu grupu ne pripada.

  • Ćiril Stipsa 26.04.2015.

    bolje da skenira mozak i traži rupe di fale daske...

Komentiraj...
Vidi sve komentare