To je to što me zanima!

Apple i HTC sklopili primirje: Hoće li HTC-u skočiti prodaja?

Kompanije ne otkrivaju detalje nagodbe, ali navode da će se sada moći fokusirati na inovacije, a ne na parnice. HTC-u bi ovo moglo pomoći u prodajnim rezultatima
Vidi originalni članak

Apple i HTC sklopili su u subotu desetogodišnji sporazum kojim su prekinuli jedan od prvih većih ratova oko kršenja patentnih prava. Apple je tužio HTC još 2010. godine te su tvrdili da kradu patente za iPhone te je to bio jedan od prvih veliki pravnih poteza protiv tajvanske kompanije. 

Iz obje kompanije nisu otkrili detalje nagodbe. Tim Cook (Apple) navodi kako će ostati fokusirani na inovacije, dok Peter Chou iz HTC-a kaže kako se sada mogu fokusirati na inovacije, a ne na parnice. 

Iako je Apple u kolovozu dobio milijardu dolara odštete u parnici protiv Samsunga, s pravne strane je bio najuspješniji protiv HTC-a čime su značajno poremetili njihove rezultate u SAD-u, piše Reuters. Lani je HTC-u zabranjena prodaja nekih modela zbog kršenja Appleovih patenata. Iako su objavili kako su riješili te Appleove patente, u svibnju su rekli da im američka carina blokira telefone. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Cooleech 12.11.2012.

    Nikad nisam volio HTC-ove, sad još manje, ali Appleove proizvode ne podnosim! Ne zbog kvalitete, već zbog bahatosti firme i je**nog prestiža i maloumnih sugrađana. Samsung Galaxy serije FTW!

  • 12.11.2012.

    kako nebitna vijest...

  • analovekaja 11.11.2012.

    Onda se pojavi netko 10. iz Kine

Komentiraj...
Vidi sve komentare