To je to što me zanima!

Apple traži zabranu prodaje Samsungovih uređaja u SAD-u

Apple je zatražio novu zabranu prodaje čak devet Samsungovih uređaja u SAD-u. Radi se uglavnom o starijim uređajima u kojim se koriste neki Appleovi patenti
Vidi originalni članak

Rat Samsunga i Applea se nastavlja. Apple je sada zatražio novu zabranu prodaje čak devet Samsungovih uređaja u SAD-u, javlja BBC.

Apple tako traži da sud odredi zabranu prodaje uređaja Admire, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note II, Galaxy S II, Galaxy S II Epic 4G Touch, Galaxy S II Skyrocket, Galaxy S III te Stratosphere. Riječ je većinom o starijim modelima u kojima se koriste Appleovi patenti poput npr. otključavanja telefona povlačenjem prsta po ekranu, ali dio tih modela i dalje je dostupan na tržištu.

Iako iz Applea ne traže zabranu prodaje novijih modela Samsungovih pametnih telefona i phableta poput Galaxyja S4/5 ili Notea 3, Appleovi odvjetnici zatražili su da bi se zabrana trebala primijeniti i na 'softver i kod u koji je moguće implementirati opcije povezane s prekršenim patentima, odnosno opcije koje se previše ne razlikuju u odnosu na prekršene patente'.

Glasnogovornik Samsunga Adam Yates komentirao je kako bi zabrana prodaje njihovih telefona utjecala na slobodno tržište i konkurenciju te bi smanjila mogućnosti pri odabiru telefona za američke korisnike.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • tutek 28.05.2014.

    Čudno da apple nije zabranio prodaju jabuka na placu npr... ili možda smije ako je cijela, zagrižena se ne smije prodavati. Po mom je apple TRULA jabuka.

  • 26.05.2014.

    I opet ću biti neshvaćen kada kažem da je ovo igra i čisti marketing. Tj, najbolja marketinška kampanja ikada.

  • user_44170 26.05.2014.

    cuj appleovi patenti hahahahahahhahahahahahahhahah. prvi april je proso odavno

Komentiraj...
Vidi sve komentare