To je to što me zanima!

Asus Padfone pretvara mobitel u tablet, a tablet u prijenosnik

Mobitel s 4,3 inčnim ekranom može se umetnuti u pozadinu tableta, i on potom preuzima sve funkcije. Ekran se može spojiti i s tipkovnicom te postaje računalo
Vidi originalni članak

Asusov Padfone uređaj je koji je teško svrstati u samo jednu kategoriju. Doslovce se radi o 3u1 uređaju koji se sastoji od pametnog telefona, tableta i tipkovnice. Spojeno u zajednički uređaj, radi se o laptopu. U osnovi imamo telefon s 4,3 inčnim Super AMOLED ekranom, dvojezgrenim procesorom od 1,5 GHz, Androidom 4.0 i kamerom od 8 megapiksela s LED bljeskalicom. 

Za spremanje podataka bit će dostupno od 16 do 64 GB interne memorije.  Sve će pogoniti i 1 GB radne memorije. Kada se telefon, kojem baterija ima kapacitet 1520 mAh, spoji s ekranom, uređaj s pretvara u tablet s 10,1 inčnim ekranom kojem se kapacitet baterije poveća pet puta, a mobitel je zadužen za obrađivanje podataka. Sve se može spojiti i na dock, tj. tipkovnicu, a tada baterija traje 9 puta duže, a uređaj postaje prijenosnik.

Asus je potvrdio kako će isporuke krenuti od travnja, no nisu rekli kolike će biti cijene.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • apeajtom 28.02.2012.

    wow osta sam paff....svaka cas na kreativnosti ovo definitivno triba nabaviti i ovo cu nabaviti samo da ne bude 10000kn

  • sniper1212 28.02.2012.

    najvise mi se svidja olovka za tablet koje je kao slusalica sa mic i zvucnikom.

  • sniper1212 28.02.2012.

    da.. super je to stvar. samo jedan pc ili laptop to cudo nemoze jos zamjeniti. moze ako pc koristis samo za surfanje po netu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare