To je to što me zanima!

Asus 'probušio' router: Njega nećete htjeti sakriti usred sobe

Na prvu bi mogli pomisliti da je ovo osvježivač prostora ili ventilator kakve radi Dyson, no Asus je svoj novi router dizajnirao s velikom rupom kako bi imali bolju Wi-Fi vezu u kući
Vidi originalni članak

Routeri su komad opreme bez kojih danas ne možemo, a toliko su bezlični da ih najčešće skrivamo iza televizora ili okvira za slike na policama. U biti, jedini kontakt koji imamo s njima je kad nam pukne internetska veza do te razine da ga moramo fizički resetirati. 

Asus je sada na Computexu predstavio elegantni router koji izgleda poput Dysonova ventilatora bez propelera ili nekog osvježivača prostora. A iako izgleda tako da bi ga bez problema držali na stolu, on ovako izgleda s razlogom. Naime, ova rupa koja se nalazi usred routera tu je da se antene odvoje od matične ploče. Antene se nalaze u gornjem dijelu, dok je matična ploča na dnu, a sve je s razlogom da imate odličnu Wi-Fi vezu iz ovog AC2600 dual-band routera. 

Iz Asusa kažu da bi ovakav router trebao omogućiti streaming 4K videa i bežični prijenos dokumenata bez ikakvog kašnjenja. Osim toga, podržava Alexu i IFTT. Cijena će mu biti oko 180 dolara, ali Asus ne navodi kad stiže na tržište.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • duje912 31.05.2017.

    nema gorih rutera od onih koje "velikodušno" dijeli t-kom

  • El.Robot 30.05.2017.

    Mogli ste ga u oblik govneta upakirati jer vjerovatno toliko daleko i smrdi tj baca signal, na nekoliko metara.

  • Der Kommissarrr 30.05.2017.

    Ja sam za funkcionalnost ispred dizajna, ugledati se na Borg tehnologiju xD. Šta će ti lijepi ruter ako *urca ne valja, valjda je bitno da ima dobar signal, a ne da ga staviš na pijedastal u centru sobe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare