To je to što me zanima!

Bazen u Belgiji dubok je 34 m i napunjen s 2.5 mil. litara vode

Plivačima koji žele dohvatiti nešto s dna najvećeg bazena na svijetu trebat će malo više od pluća punih zraka. Izgrađen je u Bruxellesu i ima nekoliko platformi
Vidi originalni članak

Plivači koji žele dohvatiti nešto s dna bazena izgrađenog u Bruxellesu će zasigurno trebati malo više od pluća punih zraka jer je dubok čak 34.5 metara.

Nemo 33 najdublji je bazen na svijetu, a napunjen je s nevjerojatnih 2.5 milijuna litara neklorirane, visoko filtrirane izvorske vode koja se čuva na temperaturi od 30 stupnjeva Celzijevih.  Bazen se sastoji od potopljene strukture s platformama na različitim dubinama. Ima dvije ravne platforme na dubinama od pet i 10 metara, kao i kružnu jamu na dubini od 33 metra. Ima i nekoliko podvodnih špilja na dubini od 10 metara koje su idealne i za novajlije, ali i za iskusne ronioce.

Bazen je dizajnirao belgijski ronilački stručnjak John Beernaerts za potrebe ronilačke nastave, rekreacije i filmske produkcije, piše Daily Mail.

Svi oni posjetitelji koji ipak ne žele roniti u najvećem svjetskom bazenu, akciju unutar njega mogu promatrati kroz jedan od 14 podvodnih prozora. 


Idi na 24sata

Komentari 30

  • king88 20.08.2012.

    Svaka im cast sto su se potrudili.

  • takoy 20.08.2012.

    zasto bi neko visoko filtrirao izvorsku vodu, 30 stupnjeva? uzas

  • andrea1 20.08.2012.

    Hvala, ali ne hvala, u njeg ja ne bih ušla. Najdublji bazen na svijetu, ali tko garantira da je i najsigurniji. Mislim si nešto pukne pri dnu, voda krene van...vuče te pritisak i ti ne možeš više isplivati... brrrrrrrrr naježim se

Komentiraj...
Vidi sve komentare