To je to što me zanima!

Beta verzija Windowsa 9 bit će dostupna već krajem rujna?

Noviteti se najviše odnose na „redizajn“ Metro sučelja, povratak Start izbornika, iako u nešto drugačijem obliku, tu je i integracija virtualnog pomoćnika Cortana...
Vidi originalni članak

Prema informacijama koje donosi ZDNet, a koje su potvrđene iz "nekoliko neovisnih izvora", beta verzija Windowsa 9 bi trebala biti dostupna krajem rujna ili početkom listopada.

Iako se ranije proljeće 2015. spominjalo kao planirano razdoblje izlaska nove verzije operativnog sustava, čini se kako su u Microsoftu odlučili ubrzati stvari. Windows 9 poznat je pod kodnim imenom 'Treshhold'.

Noviteti se najviše odnose na „redizajn“ Metro sučelja, kao i povratak Start izbornika, iako u nešto drugačijem obliku. Tu je i integracija virtualnog pomoćnika Cortana, a u Windowsima 9, prema najavama, neće biti niti „alatne trake“ Charms, koja se „nudila“ s desne strane zaslona i omogućavala pristup osnovnim funkcijama i alatima. 

Nitko iz Microsofta za sada nije potvrdio, ali ni demantirao ove informacije.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • MortCrichton 29.10.2014.

    koji win9 kad se vec testira win10

  • Protokolizam 27.08.2014.

    Windowsi, koji god, trebaju biti maximalno user friendly (jednostavni za korisnika) jer ih koristi ogroman broj ljudi koji nisu programeri, gameri i kompjuerski lumeni. Tu spada i moja nona, djeca, žena... User friendly su bili svi Windowsi do Win 7, a nakon toga (8, 9...) bojim se da više nisu. Microsoft je htio izraditi takve Windowse, ali moje mišljenje je da nisu uspjeli. Većina korisnika još uvijek imaju kompjutore starijeg godišta bez mogućnosti screentoucha (upravljanje dodirom na ekranu). Upravo su Win 8 i sve buduće inačice i verzije izrađene upravo za kompjutere najnovije generacije (sa screentouchom). Proći će još desetak godina (barem kod nas) dok takvi uređaji ne budu dio svakog doma. Ostajem pri Win 7 dokle god budem mogao!

  • TV-HR.COM 26.08.2014.

    Windows 7 nepobjediv... ma kakva osmica i devetka ? hahha sve u kocki :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare