To je to što me zanima!

Bill Gates smatra da tableti u obrazovanju i nisu neka korist

Za Chronicle of Higher Education kaže kako jeftina osobna računala pružaju veću interaktivnost, ali naglašava da je najveći ograničavajući faktor cijena interneta...
Vidi originalni članak

Dok se s jedne strane tablet računala sve više guraju u škole kao edukativni alat, a i Apple svojim iBooks projektom želi redizajnirati udžbenike, osnivač Microsofta Bill Gates smatra da tableti ne ispunjavaju potrebne standarde. 

On je u razgovoru za Chronicle of Higher Education, rekao da budućnost obrazovanja mora biti puno više od samog pružanja novog načina za čitanje.  Samo davanje novih uređaja nije bilo tako uspješno, smatra Gates.

- Ono što prije treba promijeniti su nastavni planovi i učitelji - kaže Gates i dodaje da učenici nisu ovdje samo da čitaju već bi trebali pisati i komunicirati te kaže da je nedostatak tipkovnica na tim uređajima velik problem. Vjeruje kako su jeftina osobna računala bolji primjer jer pružaju puno više i omogućuju veću interaktivnost. No, dodaje da ograničavajući faktor nije toliko uređaj, koliko cijena internetskog pristupa te naglašava da će biti zanimljivo kada će to biti regulirano kako bi ljudi mogli imati jeftini internet.

Zanimljivo bi bilo vidjeti što bi rekao na Microsoftov novi tablet koji ima zaštitnu masku koja je i tipkovnica za uređaj.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Bl@dE* 08.07.2012.

    Bill je car ima pravo. Evo i ja dan danas volim isprintati pdf koji mi triba ..... nekako vise volim kad citam s papira podcrtavam sto mi triba i u pisujem poneke kometntare...... jednostavno tako triba biti a ne svasta gurati u skole.....

  • ZMIJA1 03.07.2012.

    korisni su za poslovne ljude

  • baky126 03.07.2012.

    Bill dobro zboriš :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare