To je to što me zanima!

Bill Nye i Neil deGrasse Tyson zbog znanosti pohvalili Papu

Bill Nye, astrofizičar Neil deGrasse Tyson i Elise Andrew s bloga IFLS komentirali su nedavne izjave pape Franje oko teorije evolucije i Velikog praska
Vidi originalni članak

Bill Nye i poznati astrofizičar Neil deGrasse Tyson tijekom zajedničkog razgovora o pseudoznanosti u prošloj godini, komentirali su i izjave pape Franje o evoluciji i teoriji Velikog praska. Papa je u prosincu rekao kako Bog nije stvoritelj u maniri mađioničara, već Stvoritelj koji je započeo sav život. Dodao je i kako evolucija u prirodi nije proturječna s gledištem stvaranja, jer zahtijeva stvaranje bića koja evoluiraju. 

Nye je u šali zahvalio Crkvi koja je došla u korak s protekla dva stoljeća znanosti, a Tyson je dodao kako je ovime Papa samo dodatno potvrdio prihvaćanje evolucije i Velikog praska. Na pitanje o tome zbog čega je Papa baš sada to ponovno odlučio istaknuti, 

Elise Andrew koja vodi blog I Fucking Love Science komentirala je kako bi američki evanđelisti trebali razmisliti o svojim 'životnim izborima' i preozbiljnom shvaćanju Biblije, osobito kad im Papa poručuje da religiju shvaćaju preozbiljno.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • lakoćemo36 07.01.2015.

    od žabe da nastane prrinc u trenu to je bajka a za 200 miliona godina to je "naučna činjenica"

  • KaĿea 04.01.2015.

    Nakon što se bivši papa ispričao zbog pedofilije, bio bi red da se ovaj ispriča svima koje je crkva progonila i ubijala kroz stoljeća pokušavajući zatrti svaki oblik napredka. Napredak je neminovan i on se nikakvim dekretom ili zavjetom ne može zaustaviti. Još jedan dokaz kako su ateisti nešto sasvim drugo od onogo što im se servira da jesu i kako ne mrze nikoga jer znanost i mržnja ne mogu ići ruku pod ruku, za razliku od crkvene, političke i ine demagogije.

  • svejedobro 04.01.2015.

    Pametan čovjek je Papa Franjo

Komentiraj...
Vidi sve komentare