To je to što me zanima!

BMW-ovi automobili će sami voziti kroz kineske gradove

BMW je udružio snage s kineskim internet gigatom Baiduom kako bi testirali svoje samovozeće automobile u gustom i nepredvidivom prometu Pekinga i Šangaja
Vidi originalni članak

BMW je s prototipovima samovozećih automobila već napravio tisuće kilometara testiranja na njemačkom Autobahnu, a sada se istraživanje nastavlja u velikim gradovima u Kini, objavili su dužnosnici.

Kineski brzorastući gradski promet postavlja jednaki izazov novoj tehnologiji kao i brza vožnja višetračnim autocestama. BMW-ovi samovozeći automobili za početak će prometovati urbanim autocestama Pekinga i Šangaja.

bmw

Kako bi ostvario ovaj projekt, BMW se udružio s tvrtkom Baidu, najvećim kineskim internet operaterom jer samovozeći automobili trebaju precizne, visokorezolucijske karte kako bi znali kada skrenuti, a da ne udare u rub kolnika. 

Samovozeći automobili još nemaju toliko memorije da pohrane kartu čitave zemlje, naročito veličine Kine, pa će automobili skidati detaljne mape u pokretu.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • toby 03.10.2014.

    Bit če manje kineza

  • brazzer 30.09.2014.

    Jos otkad je BMW predstavio koncept serije 3 koja je sama vozila...

  • Franc Cinober 29.09.2014.

    i Meredes testira po Njemačkoj, automibili također obavljaju sve radnje u vožnji potpuno sami, Volvo takđer tak da ovo nije niš tak novo

Komentiraj...
Vidi sve komentare