To je to što me zanima!

Cijena mu je adut: Honor 7 Lite morat ćemo čekati do rujna

Honor je u utorak u Zagrebu predstavio svoj uređaj 7 Lite koji dolazi s osmojezgrenim procesorom i senzorom otiska prsta, no u prodaju u hrvatske trgovine stiže u rujnu
Vidi originalni članak

Honor 7 Lite najnoviji je telefon Huaweijevog povoljnijeg branda koji na hrvatsko tržište stiže tek u rujnu. Predstavili su ga u utorak u Zagrebu, a karakterizira ga solidna izrada i 5,2-inčni Full HD ekran. Uređaj bi trebao izdržati habanje jer je njegovo kućište od aluminija s premazom koji bi ga trebao dodatno zaštititi. 

Pogoni ga Huaweijev Kirin 650 procesor s osam jezgri (1,7 GHz) uz 2 GB radne memorije. Njegovih 16 GB interne memorije prilično brzo ćete trebati nadograditi i možete dodati memorijske kartice do 128 GB. Honor navodi da Kirin 650 procesor koristi 16 nm FinFET Plus tehnologiju izrade koja mu osigurava puno bolje performanse od uređaja s čipovima prethodne generacije. 7 Lite dolazi s kamerama od 13 i 8 megapiksela.

Povrh Androida 6.0 dolazi EMUI korisničko sučelje, a kao što smo vidjeli kod drugih uređaja Huaweija i Honora i ovdje su ugradili senzor otiska prsta koji možete programirati na više načina. Kapacitet baterije je 3000 mAh. Cijena telefona trebala bi biti oko 240 eura.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Rafo 12.07.2016.

    Može mi netko objasniti čemu je u mobitelu potreban procesor od osam jezgri? Svi poslovi za koje je potreban takav procesor rade se na stolnom PC-u s monitorom normalne veličine (eventualno laptopu). isto vrijedi i za zahtjevne igre, pogotovo stoga što one traže i jaku grafičku karticu. Ovako snažan procesor u mobitelu služi jedino da potroši bateriju.

  • blackeagle 12.07.2016.

    Cijena adut? Hahaha? A kos nas ce kostat 350€ minimum, i nisu bas neke specifikacije, za procesor nikad cuo... Al se zato za 200$ dobije xiaomi sa snapdragon 650, 3gb rama, 32gb rom, 16/5mpix kamere, 4100mah baterija.. I da, cvrsta izrada, straznja strana od aluminija i full hd 5.5" ekran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare