To je to što me zanima!

Facebook izgubio 13 milijardi dolara drugog dana na burzi

Dionice Facebooka su među najočekivanijima ove godine, a stručnjaci objašnjavaju kako će Facebook biti "predvodnik" ostalim društvenim mrežama da izađu na burzu
Vidi originalni članak

Drugog dana trgovanja dionica društvene mreže Facebook potonula je golemih 13 posto te je s početnih 38,23 u jednom trenutku pala na 33,00 dolara. U zrak je tako isparilo više od 13 milijardi dolara burzovne vrijednosti Facebooka, no carstvo Marca Zuckerberga i dalje na burzi vrijedi 91 milijardi dolara.

Dionice Facebooka su među najočekivanijima ove godine, a stručnjaci objašnjavaju kako će Facebook biti u tom smislu "predvodnik" ostalim društvenim mrežama da izađu na burzu.

- Što se tiče pada cijena, ulagači se vjerojatno premišljaju o dionicama - objašnjavaju stručnjaci. Dodaju kako mnogi još smatraju kako su dionice po 38 dolara skupe za tako "mladu" tvrtku kao što je Facebook te da mnoge ulagače brine nestabilnost tvrtki koje ovise o internetu.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • kefir 24.05.2012.

    kako mogu izgubiti nešto što nemaju? oni su predpostavili da će dionica toliko vrijedit, zahebali su se u pretpostavci, a ne neš izgubili

  • arwin 24.05.2012.

    Nešto što je prošle godine odbacilo zaradu od samo 1 mrd. dolara ne može vrijediti 100 mrd. dolara. Točka. A naivčina je uvijek bilo i bit će. Kad bedak ima para uvijek se nađe pametniji koji mu ih uzme. Na ovaj ili onaj način.

  • mos mislit 22.05.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare