To je to što me zanima!

Čitatelj s Novog Zelanda: Čuo sam buku, a onda je bljesnulo

Jako svjetlo obasjalo je u srijedu nebo iznad Aucklanda. Ljude su prestrašile i snažne eksplozije koje su uslijedile kad je meteor uletio u Zemljinu atmosferu
Vidi originalni članak

Sjedio sam u kući, a odjednom sam čuo buku. Mislio sam da je potres, no nije se treslo. Tada je snažno zabljesnulo, rekao je Zdravko Grgurinović (64) iz Aucklanda na Novom Zelandu.

Jako svjetlo obasjalo je u srijedu oko 22 sata po lokalnom vremenu nebo iznad Aucklanda. Ljude su prestrašile i snažne eksplozije koje su uslijedile kad je meteor uletio u Zemljinu atmosferu.

- Čuo sam buku. Nešto poput aviona ili zvuka koji se pojavljuje kod potresa. Bilo je strašno. Trajalo je 15-ak sekundi, a onda je nebo obasjala plava svjetlost - kaže Grgurinović koji živi na Novom Zelandu.

Joel Schiff, umirovljeni profesor sa sveučilišta u Aucklandu i stručnjak za meteorite, rekao je kako je riječ o objektu koji se raspao i izgorio dok je prolazio kroz atmosferu te da je vjerojatno pao u Tasmanijsko more.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • h1gh_3nd 17.02.2015.

    meteorit i to ovalan i plosnat o bog te j...

  • jebenavjeverica 16.02.2015.

    Ok ajmo ovako: a) Meteor je usao u atmosferu i poceo gorjeti. To nije bila velika svijetlost i TU svijetlost nije vidio, ali je nakon nekog vremena cuo zvuk leta kroz atmosferu (koji je stigao nakon svijetlsti koju nije vidio) dakle prvo je cuo BUKU LETA. Onda je komet dosao do kraja leta i eksplozije tu je nastala velika svijetlost koju je on vidio to je svijetlost koju je on vidio nakon zvuka koji ce cuo prije a nije bio povezan sa TOM svijetlosti. Eto fino. b) Prvo je cuo buku meteora a kada je pogledao zabljesnula ga je svijetlost razgoljene susjede na prozoru koja je vjesala robu na susilo, misli da je pao u neko more jer ga vise nije bilo briga gledati u pravcu meteora. c) ubaci svoju varijantu, ili nemoj.

  • El Tractor 14.02.2015.

    Jeli on podrijetlom iz Hrvatske ili?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare