To je to što me zanima!

Da kisika nestane na 5 sekundi dogodilo bi se ovih pet stvari

BuzzFeed objavio je video u kojem otkriva što bi nam se sve moglo dogoditi da nam na kratko nestane kisika. Za vas smo odabrali pet najšokantnijih stvari
Vidi originalni članak

U prvi mah čini se da pet sekundi bez kisika svatko bez problema može izdržati. No, upravo toliko kratko vrijeme bez tog važnog kemijskog elementa na Zemlji bi uzrokovalo potpuni kaos . BuzzFeed objavio je video u kojem otkriva što bi nam se sve moglo dogoditi. Za vas smo odabrali pet najšokantnijih stvari:

1. Svi koji se sunčaju na plaži istog bi trena dobili opekline jer kisik našu kožu štiti od UV zračenja.

2. Usred dana nebo bi se zacrnilo i pao bi mrak .

3. Zemljina kora bi se mrvila jer udio kisika u njoj je 45 posto.

4. Unutarnje uho bi nam eksplodiralo jer bi došlo do poremećaja tlaka zraka.

5. Svaka zgrada napravljena od betona pretvorila bi se u prah jer kisik je važan za povezivanje betona.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • tutek 09.08.2015.

    Hladno ključanje pkstoji u vakuumu, to je istina, ali ne dolazi do raspada molekule nego je to i dalje voda, dakle H2O ali u plinovitom stanju. Bez kisika se voda neće raspasti, otkud ti te izmišljotine. A ni atmosfera neće nestati jer 80% plinova koje udišemo nisu kisik, znači atmosferski tlak bi bio nešto manji, kao da smo u planinama a vrelište vode ne bi bilo na 100°C nego nekoliko stupnjeva niže. Znači ništa drastično. Ako si ikad udahnuo helij plin kojim se pune baloni da budu lakši od zraka ostao si nekoliko sekundi bez kisika i jedino što se desilo je da ti se na par sekundi prominenio glas koji zvuči nekako smiješno povišeno, kao pačji, i to je sve.

  • Igor Petak 09.08.2015.

    To se zove hladno ključanje vode ili da ti pojednostavim bez atmosfere ili kisika voda se pocinje raspadati na sastavne djelove a to su kisik i vodik i ostaje sol.

  • tutek 09.08.2015.

    A zašto bi oceani ključali, pa koliko znam vrelište vode je 100°C a slane vode i više. Nešto si gadno zabrijao... U zraku ima oko 20% kisika a ostalo je malim dijelom argon, mala količina Co2 i velikom većinom (oko 79%) dušik. Očito je samo tebi jasno to što si napisao...

Komentiraj...
Vidi sve komentare