To je to što me zanima!

Da se smrzneš: Ova ledena skulptura je terenac koji radi

Kanadska tvrtka htjela je pokazati koliko dobro njihovi akumulatori rade na niskim temperaturama. Od 5 tona leda su napravili terenac kojim su se na kraju i provozali
Vidi originalni članak

Gotovo pet tona leda potrošio je kanadski proizvođač akumulatora da bi od njega izrezbarili terenac za najteži test njihovih akumulatora. 

Tim iz Ontarija izradio je terenac od leda, a čak su i registarske pločice te osvježivač zraka bili od leda. Terenac GMC Silverado iz 2005. su potpuno ogolili, a potom su sav led složili na njegovo podvozje. Na kraju su se ledenim autom vozili oko kilometar i pol brzinom od 19 km/h. Svi uključeni u projekt nadaju se da će ovim podvigom ući i u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda. 

Tvrtka Canadian Tire htjela je ovom instalacijom pokazati koliko dobro njihovi akumulatori rade na ekstremnoj hladnoći. Kako bi terenac izdržao sav taj led morali su ojačati konstrukciju, ali i ugraditi ventilaciju da se vozilo ne rastopi prije vremena. 

- Ovo je vjerojatno jedan od najvećih izazova koje smo ikad imali - rekla je Heidi Bayley iz Iceculturea za Toronto Sun. Ukupna težina vozila na kraju je bila 6800 kilograma, a nakon vožnje trebalo je 40 sati da bi se otopio. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • nikolajev_13 12.01.2014.

    haha, i ja bih takav, ali da mi poklone pod bor.

  • tutek 03.01.2014.

    Baš je cool.

  • JerzaBlativoda 02.01.2014.

    Kak bi ovo prošlo EuroNCAP?

Komentiraj...
Vidi sve komentare