To je to što me zanima!

E to je volja: Atari emulator izradio je unutar Minecrafta

YouTuber Seth Bling unutar igre je izradio virtualnu verziju konzole koja radi kao i stvarna pa se tako na njoj mogu igrati i virtualne verzije slavnih igara. Mana joj je što je iznimno spora
Vidi originalni članak

Kroz godine smo vidjeli brojne kreativce kako su od blokova u Minecraftu gradili razne fascinantne strukture, no sasvim je drugi par rukava kad netko odluči izraditi računalo -  unutar igre. 

YouTuber Seth Bling iz Seattlea izradio je Atari 2600 emulator unutar igre i stvar radi, što je pokazao i u videu koji možete vidjeti ispod teksta. Nule i jedinice tako u ovom emulatoru predstavljaju različiti blokovi. No, cijela stvar je prilično spora za igranje. Za jednu igru trebali bi vam mjeseci. 

Blingova konzola dolazi s ogromnim ekranom na kojem se animira igra, a on je izradio i Donkey Kong, Space Invaders i Pac-Man cartridge koji se očitavaju kao i na stvarnoj konzoli. Procesor virtualne konzole sastoji se od 2000 komandnih blokova, no on iscrtava sličice 60 puta u četiri sata. Ovom logiom netko bi mogao i unutar Minecrafta izraditi novi Minecraft, a jednako tako netko bi mogao napraviti i virtualne verzije modernih Intel ili ARM procesora. Bili bi spori, ali bi funkcionirali kao i stvarni, rekao je za BBC profesor informatike Tom Crick.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Der Kommissar 11.12.2016.

    Dajte im kramp nek ubiju to slobodno vrijeme gradnjom pruge ili nečim produktivnim u 3d svijetu.

  • Alexa_1 10.12.2016.

    Minecraft najvece sranje od igre ikada ko to moze igrat svaka my cast .wow je wow best game

  • 5000_LoL 10.12.2016.

    Ma ta ekipa kaj igra Minecraft je totalno luda...što su sve do sada napravili i izmislili,svaka vam čast,dajete ogromne doze inspiracije svima koji pogledaju samo jedan filmić Minecrafta creativ mode

Komentiraj...
Vidi sve komentare