To je to što me zanima!

Električni auto bez punjenja je prešao 361 km na baterije

Električni automobil tvrtke ORA ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda prešavši 361,3 km u 17 sati bez punjenja baterije. ORA auto možete kupiti za 6000 eura
Vidi originalni članak

Električni auto ORA prošao je 361,3 kilometara bez punjenja litijeve baterije u roku od 17 sati vozeći 20 kilometara na sat te tako postavio prvi svjetski rekord u neprekidnoj vožnji takvih vozila na probnoj pisti Muzeja automobila u Mulhouseu. Vozilo se već može kupiti za oko 6000 eura, a njegovi tvorci Aldus Ohrel i Jean-Michel Ritter (ORA: Automobili Ohrel Ritter) kažu kako se može prilagoditi za razne stvari.

- ORA auto je jednostavan i jeftin za održavanje, a može se koristiti za dostavu pošte. Također, ORA s dva sjedala vrlo je pogodan za invalide - objasnio je Ohrel. Francuske pošte testirat će ga u sljedećih nekoliko tjedana. Jeftini su za održavanje i manje su skloni nesrećama.

Vrijeme punjenja baterije varira od dva do četiri sata, ovisno o tipu baterije, a brzina auta je ograničena na 45 km/h, piše Le Monde.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Gatsby 05.09.2011.

    Još dvije pedale kao šminka i može proći kao bicikl, tko će ti otvarati košaru da vidi što je u njoj'

  • Ivo Lola Ribar 05.09.2011.

    kakva skalamerija heheh...

  • Ira27 05.09.2011.

    Automobil?! Za ovo treba izmislit naziv, automobil nije sigurno, biciklo bi se uvrijedilo...inače meni se čini da bi Ovo išlo i na 4 AAA duracell rechargeable.

Komentiraj...
Vidi sve komentare