To je to što me zanima!

EU usvojila regulativu o autima na benzin i dizel: Evo što će se sve promijeniti od 2035. godine

Do prije par tjedana je nova regulativa značila potpuni prestanak ugradnje motora s unutarnjim sagorijevanjem, no nakon protivljenja Njemačke, Italije i još nekoliko zemalja, stvorio se novi uvjet
Vidi originalni članak

Svi novi automobili koji se prodaju i registriraju nakon 2035. u Europskoj uniji morat će biti s nultim emisijama CO2, javlja Večernji list. Iako je Europska komisija dala pravna jamstva da će to biti moguće i pomoću e-goriva koja pogone motore s unutarnjim sagorijevanjem, glavna poruka nove regulative je da je budućnost u električnim automobila. 

BORZAN IZVIJESTILA O REGULATIVI Dobre vijesti za potrošače: EU je zabranila ugrađene kvarove, svi uređaji morat će trajati dulje!

Propis je danas prošao posljednju stepenicu formalnog usvajanja na sastanku Vijeća EU u Bruxellesu. 

Podsjetimo, do prije par tjedana se usuglasilo da će nova regulativa značiti potpuni prestanak ugradnje motora s unutarnjim sagorijevanjem u nove automobile u EU nakon 2035., no Njemačka, Italija i još nekoliko zemalja blokiralo je usvajanje takve regulative dok nisu dobile jamstva da će takvi motori i dalje moći biti u vozilima, pod uvjetom da rade na e-goriva. 

VELIKA PROMJENA VREMENA VIDEO Nevrijeme izazvalo kaos i kod Siska: Vjetar rušio stabla na automobile i čupao stupove

Pod time se misli na ekološka, CO2-neutralna goriva, koja tek treba usavršiti. Ona se proizvode iz čistog vodika i ugljikovog dioksida koji se uzima iz atmosfere. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Fify Fuchs 3 28.03.2023.

    Smiješno.....L.p.

  • 28.03.2023.

    Mene samo živo zanima kad forsiraju električne aute zbog ekologije koliko i kako ekološki misle proizvoditi potrebnu struju!

  • fliko 28.03.2023.

    Važno da ameri slobodno uvoze rusku naftu, a moći će proizvoditi i aute nakon 2035

Komentiraj...
Vidi sve komentare