To je to što me zanima!

Facebook bi od video oglasa zarađivao i do 2,5 mil. dolara

Facebook želi televizijske reklame uskoro i na profilima svojih korisnika. Navodno će trajati do 15 sekundi, a ovisno o publici koju se cilja koštali bi od milijun dolara
Vidi originalni članak

Facebook planira krenuti u rušenje dominacije televizije na području oglašavanja tako što će nuditi televizijske reklame na svojoj društvenoj mreži, a cijene će biti i do 2,5 milijuna dolara, objavio je Bloomberg. Najveća društvena mreža ima 1,15 milijardu korisnika, a video reklame koje bi trebale trajati do 15 sekundi, vjerojatno će pokrenuti kasnije ove godine. 

Ovim potezom Facebook bi nastavio u smjeru kojim je krenuo Google koji financira originalne kanale na YouTubeu i time nudi fokusiraniji sadržaj za promociju, a lani je i AOL pokrenuo Huffpost Live, video streaming stranicu koja radi pet dana u tjednu. 

Facebook pak želi zaraditi na milijunima korisnika koji aktivno svakog dana provjeravaju profile, čak i u terminima najatraktivnijim za oglašivače. Od prošlog kvartala, 61 posto korisnika Facebooka je koristio mrežu na dnevnoj bazi, a samo u SAD-u svake večeri 88 do 100 milijuna ljudi je aktivno na Facebooku u udarnom televizijskom terminu. 

Iz Facebooka su odbili komentirati ove navode o njihovim planovima za zaradu. Oglašivači bi navodno mogli imati reklame koje traju do 15 sekundi, kao i nedavno pokrenut Instagram video, a korisnicima bi se smjele prikazati najviše tri puta dnevno. Vas će smjeti targetirati samo po dobi i spolu, čime bi oponašali TV modele, odnosno to bi vrijedilo barem u početku. Inače, Facebook prodaje oglase koji se mogu ciljati i po lokaciji i drugim područjima interesa. Ovisno o publici koju žele zahvatiti, oglašivači će plaćati od milijun do 2,5 milijuna dolara. No, Bloomberg ne navodi odnosi li se ovo samo na SAD.

Na vašim Facebook profilima uskoro će se puštati i reklame

Idi na 24sata

Komentari 30

  • PrivilegeUser 01.08.2013.

    Pa več sada vidim na AdBlocku da mi je po FBu blokirao oko 7-8 oglasa! SAMO TAKO ADBLOCK!!

  • AntonTrdić 01.08.2013.

    šta je zuki napuštaju te sponzori ? pa sad se bacaš u oglašivače ko ostali

  • sniper1212 01.08.2013.

    ma nek zaradjuju, sta me briga

Komentiraj...
Vidi sve komentare