To je to što me zanima!

Facebook zbog 'sponzoriranih priča' plaća 10 milijuna dolara

Sponzorirane priče na Facebooku su oglasi koje vidite na svojim stranicama, a najčešće se sastoje od toga da vidite da je vaš prijatelj lajkao nekog oglašivača
Vidi originalni članak

Facebook je pristao isplatiti 10 milijuna dolara u humanitarne svrhe kako bi se riješio tužbe za kršenje prava korisnika na kontrolu vlastitog imena na mreži.

Facebook je tužilo petero korisnika koji su tvrdili da se krši kalifornijski zakon javnom objavom lajkanja nekih oglašivača na "sponzoriranim pričama", bez da je Facebook platio to korisnicima ili im dao mogućnost da ih se isključi iz toga.

Sponzorirane priče na Facebooku su oglasi koje vidite na svojim stranicama, a najčešće se sastoje od toga da vidite da je neki vaš prijatelj lajkao nekog oglašivača.

Nagodbu su postigli prošlog mjeseca, no objavljena je tek za vikend, piše Reuters koji dodaje da iz Facebooka nisu ništa htjeli komentirati.

U tužbi stoje i komentari Sheryl Sandberg iz Facebooka koja kaže kako je vrijednost sponzoriranih priča kao oglasa dva do tri puta veća od običnog oglasa bez lajkanja nekog našeg prijatelja. Sud je u obrazloženju naveo da korištenjem imena korisnika i njegove slike, korisnici mogu pretrpjeti štetu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ZMIJA1 20.06.2012.

    šta je to Marku, sića

  • trollzor333 17.06.2012.

    platit ce 10 milijuna dolara... to je njima isto ko da i jedan prosjecni hrvat izdvoji desetak lipa,nista :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare