To je to što me zanima!

Golemi balon će nositi luksuzni vidikovac u Svemir. U njemu su udobne fotelje, koktel bar...

Letjelica Neptune u stratosferu će moći ponijeti osam ljudi. U nju su ugradili luksuzni namještaj, a letovi će kretati iz NASA-inog svemirskog centra Kennedy na Floridi
Vidi originalni članak

Turistička tvrtka Space Perspective, iz američkoga Cape Canaverala, predstavila je luksuzni "svemirski salon" u kojem bi avanturisti trebali uživati na putovanju u svemir.

Najveći je to dio luksuzno uređene kapsule Spaceship Neptune, koju bi do stratosfere trebao podignuti golemi balon. Kabina je dovoljno velika da ugosti najviše osam putnika. Njihov posao bit će doslovno zavaliti se u fotelju i gledati kako svijet pod njima postaje sve manji.

Naime, Space Perspective svoju je letjelicu nazvao "prvi svemirski salon na svijetu". Na svojim su stranicama naveli kako žele da se interijer razlikuje od tipičnih svemirskih brodova, s elementima kao što su sjedala za ležanje i odmaranje, biljke i održivi materijali. Putnici će na raspolaganju imati i koktel bar. Unutrašnjost kapsule pod tlakom dizajnirana je tako da pruža maksimalan pogled na okolinu. "Omotana" je panoramskim prozorima, visokim 1,5 metara, za koje tvrtka kaže da su najveći koji su ikad letjeli u svemir.

Početna točka svakog leta je u NASA-inu svemirskom centru Kennedy na Floridi. Polijetanja bi na dan svakog putovanja trebala biti zakazana u zoru, tako da gosti mogu uživati u izlasku sunca dok se penju na visinu od 30 kilometara. Postupno dvosatno spuštanje na Zemlju završavat će "slijetanjem" u ocean, gdje će brod preuzeti putnike, kapsulu i posebno dizajnirani svemirski balon. Kao sigurnosnu mjeru, u letjelicu su ugradili i NASA-in sustav s četiri padobrana. Oni bi se trebali aktivirati u slučaju da balon zakaže.

- Svaki aspekt interijera dizajniran je kako bi poboljšao panoramske poglede dok se elegantno penje pri brzini krstarenja od 19 km/h. Neptune se također može prilagoditi za važne događaje, od vjenčanja i rođendana - naveli su iz Space Perspectivea. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • mars7 02.01.2024.

    Svemirski hotel

  • max2017 01.01.2024.

    uz veliku šansu da prođe ko i podmornica za Titanic,.........

  • Minas Tirith 01.01.2024.

    kamera će biti po starom običaju fisheye tako da ćemo sve vidjeti na način kao riba u akvariju

Komentiraj...
Vidi sve komentare