To je to što me zanima!

Google se udružio s velikima kako bi ugradili Android u aute

Audi, Hyundai, General Motors, Honda i Nvidia udružili su se s Googleom u savez koji želi izgraditi platformu koja će omogućiti lagano korištenje Androida u autu
Vidi originalni članak

Google je u ponedjeljak objavio kako će se udružiti s Audijem, Hondom, Hyundaijem, General Motorsom te Nvidijom na projektu kojim bi integrirali Android u vozila tih kompanija. Cilj ovakve suradnje bi bio da se aplikacije i glazba s vašeg telefona ili tableta lako povezuju sa sustavima i kontrolama u automobilu. Sličan projekt već je pokrenuo i konkurentski Apple.

Google je na svom blogu najavio da će s ovim tvrtkama pokrenuti Open Automotive Alliance, globalni savez kojem je cilj ubrzati inovacije u automobilskoj industriji s pristupom koji nudi otvorenost i prilagodljivost. 

- Milijuni ljudi već ulaze s Android uređajima u svoje automobile, ali to još nije iskustvo optimizirano za vožnju. Zar ne bi bilo sjajno da možete svoje najdraže aplikacije i glazbu uzeti u auto i sigurno ih koristiti s kontrolama u automobilu i na ekranu vozila? - piše Patrick Brady iz Googlea.

Očekuje se da će ovog tjedna Audi i Google na CES-u predstaviti svoju viziju Androida u vozilu.

Kako su automobili veliko područje u kojem mobilnih sustava još nije bilo, Google očekuje da će se ovime stvoriti nove velike prilike za developere da još prošire Androidov ekosustav. Dodaju i da je ovo samo početak te pozivaju u OAA druge proizvođače automobila i tehnološke kompanije kako bi se izgradila platforma koja će Android dovesti na prometnice.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • strmi007 13.01.2014.

    tako treba

  • nikolajev_13 12.01.2014.

    Smart car in Future :D

  • mago civo 06.01.2014.

    I sve to šljaka do prvog sudara...a onda opet na žgance ;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare