To je to što me zanima!

Hawkingova nova teorija: Crne rupe su portali u drugi svemir

Hawking je na nedavnom predavanju u Švedskoj objasnio svoju teoriju prema kojoj su crne rupe prolaz u drugi svemir, no problem je što se iz njega ne može vratiti
Vidi originalni članak

Stephen Hawking je nedavno iznio zanimljivu teoriju o crnim rupama. Naime, ako je vjerovati slavnom fizičaru, crne rupe su prolazi u drugi svemir.

Hawking je na predavanju u Stockholmu objasnio da ako netko završi u crnoj rupi, ona ga neće 'usisati' već će ga izbaciti u neki drugi svemir. Nažalost, kroz crnu rupu se neće moći vratiti na početnu točku, odnosno svemir u kojem je i ušao u crnu rupu.

- Crna rupa bi morala biti velika i ako se rotira, mogla bi imati prolaz u drugi svemir. No, ne biste se mogli vratiti u naš svemir. Iako sam oduševljen svemirskim putovanjima, ovo ne želim probati – rekao je Hawking.

Prema njegovoj teoriji informacije koje uđu u crnu rupu uspiju i pronaći način kako izaći iz nje. Hawking je pojasnio da te informacije mogu biti pretvorene u svojevrsni hologram ili će naći izlaz u alternativnom svemiru.

- Poruka ovog predavanja je da crne rupe nisu crne kao što ih se prikazuje. One nisu vječni zatvor kako se to nekada mislilo. Objekti mogu pronaći izlaz iz crne rupe, moguće u nekom drugom svemiru - zaključio je Hawking.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • Dragan Brzi Dimitrić 19.01.2016.

    htijobi ja proci kroz nju sve bi dao .

  • Tacit 30.08.2015.

    To bi značilo da su crne rupe jednosmjerne. Po istoj logici bi u nekom drugom svemiru trebale postojati crne rupe koje vode u naš-. U tom slučaju bi dolazilo do međusobne interakcije i cirkularne izmjene materije među dva ili više svemira, koja bi se vremenom i akumuliranjem, približavanjem, materije sve više ubrzavala i onda odavno ni naš svemir ne bi bio ovakav, kakvu mu prošlost mi vidimo ovog trenutka. Taj g. H svako nekoliko promijeni ideje i dođe sa nekom teorijom koja je spekulativna . Ali prateći kako se drži obzirom na svoju sudbinu, treba mu čestitati na tim refresh-ima, obzirom da izdržava i traje, i još uvijek "radi"..

  • LebronPetrovic 29.08.2015.

    Pa di je ta crna rupa ? Stalno o njoj pričate, a kako ću stić do nje ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare