To je to što me zanima!

Huaweijeva nova zvijezda i u Hrvatskoj: Isprobali smo P7

Huawei Ascend P7 donosi niz poboljšanja u odnosu na prethodnika, a među jakim adutima mu je dobra kamera. Dizajnom pak izgleda kao spoj Xperije i iPhonea
Vidi originalni članak

Kineski proizvođač Huawei bilježi sve veći globalni rast i trenutno zauzima treću poziciju, odmah iza Samsunga i Applea, a dodatni rast očekuju i od ovogodišnjeg top modela Ascenda P7. Njega su ovaj tjedan predstavili i u Zagrebu te je službeno dostupan u ponudi Hrvatskog Telekoma. U slobodnoj prodaji može se kupiti po cijeni od 3199 kuna. 

Izgleda prilično dobro, no na prvi pogled mogu se primijetiti tuđi utjecaji i sličnosti sa Sonyjevom Xperijom i Appleovim iPhoneom, posebno u dizajnu obruba, kao na iPhoneu 4. No, zaobljeni donji dio telefona je detalj kojim se pak izdvaja od ostalih uređaja. Iako ima ekran dijagonale 5 inča, zbog tankih obruba i male mase (124 grama) djeluje manjim nego što jest. A i u svakodnevnom korištenju ne odaje dojam glomaznosti. Prednju i stražnju stranu štiti Gorilla Glass. 

Utor za slušalice smjestili su na gornju stranu, a u microUSB ulaz je na donjoj, onako kako bi i očekivali, a ne kao što je bilo na prethodniku P6. Zvučnik i kamera smješteni su na istoj strani kao i tipke te utori za SIM i microSD karticu, koji se otvaraju iglicom. Baterija nije izmjenjiva. 

Što se tiče ekrana, on je IPS Full HD rezolucije uz gustoću prikaza od 441 ppi. Pri korištenju u zatvorenom prostoru oduševio je prikazom slike i odličnim bojama, a prilično dobar posao odradio je i vani. 

P7 dolazi s Androidom 4.4, no kao što je to slučaj s mnogim proizvođačima, Huawei također ima svoju modifikaciju samog sučelja. Oni je nazivaju Emotion UI i sada dolazi u verziji 2.3. Osnovni ekran dolazi s nekoliko widgeta, a ikone i razmještaj aplikacija napravljeni su očito po uzoru na iOS 7. Sličan je dizajn samih ikona, ali i grupiranje. Ono što je tijekom korištenja bilo prilično nespretno je zaključavanje telefona. Često bi umjesto otključavanja ekrana pokrenuli fotoaparat. 

Telefon dolazi s 1,8 GHz četverojezgrenim procesorom Kirin 910T te 2 GB RAM-a što će biti dovoljno za većinu vaših zadataka i igara, no nije na razini najnovijih Snapdragona. Sam telefon dolazi sa 16 GB prostora, no skoro 4,5 će zauzeti sustav tako da ćete memoriju vjerojatno proširiti i microSD karticom. Podržava 4G veze. Dolazi s baterijom kapaciteta 2500 mAh i tijekom nekoliko dana korištenja  izdržala bi kroz dan korištenja, uz nešto igranja, surfanja i telefonskih poziva, no to se lako može i produžiti. 

Huawei u promoviranju telefona ističe moćne kamere, stražnju od 13 megapiksela i prednju kameru s čak 8 megapiksela. Za selfie generaciju i više nego dovoljno. Same fotografije izgledale su prilično dobro, a Huawei je dodao i novu opciju za grupni selfie, tzv "grufie". Sve što treba je telefon s prednjom kamerom okrenuti u vodoravni položaj, a kako bi okidanje selfieja bilo lakše dodali su i brojač. Tu je i 'voice photo' opcija koja će uz vaše fotografije dodati 10-sekundni audio zapis. U galeriji i ispod teksta možete vidjeti nekoliko fotografija i video koje smo snimili Ascendom za potrebe drugog članka.

Uz P7, Huawei je predstavio i novi G6 te Y530. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Cerberus 07.07.2014.

    Mobitel je stvarno odličan, za razliku od P6 koji je imao podosta mana. Jedino mi je cijena malo upitna u Tmobu. G3 je samo 100kn skuplji u startu, a opet mi se čini daleko isplativijim od P7. Ovo o kopiranju neću ni komentirati, danas svi kopiraju neki detalj od nekoga, pa i Apple.

  • No.1 06.07.2014.

    A što se tu ima kopirati ,pa svi današnji telefoni izgledaju jednako ,ekran i tri ili četiri tipke ispod.Što se tu ima novo izmisliti ili kopirati. Svi u kući imamo već treću generaciju Huawei-a i super zadovoljni ,odlični telefoni a tri puta povoljnija cijena nego za neke druge marke . Snobovi kupuju tri puta skuplje telefone koji po ničemu nisu bolji ,pa neka i nastave.

  • WOMANIZER 06.07.2014.

    lmfao izgleda ko xperia! lol

Komentiraj...
Vidi sve komentare