To je to što me zanima!

Igraj i zaradi: Pokreću burzu za prodaju predmeta iz video igara

U organizaciji sudjeluju i izdavači video igara koji ionako često imaju muka zbog ilegalne prodaje po forumima. Upravo su ilegalne stranice bile poticaj za projekt
Vidi originalni članak

Na burzama smo navikli vidjeti izlistane dionice kompanija koje nude najrazličitije proizvode. No, po prvi puta na burzi bi se mogli naći i virtualni proizvodi iz video igara. Najveća njemačka burza DB namjerava do kraja godine pokrenuti prvo tržište za virtualne predmete. Entuzijasti video igara s njemačke burze odlučili su se udružiti i spojiti svoju strast prema gamingu sa svojim profesionalnim zanimanjem, prenosi France 24.

- Na burzi radim više od 10 sati, potom provodim vrijeme s obitelji, ali uvijek uguram 2-3 sata tijekom večeri za igranje video igara. Srećom ne treba mi puno sna - kaže Alexander Hoeptner, voditelj projekta proširenja burze na virtualne predmete iz video igara. Gaming burza bit će prvo mjesto za razmjenu dobara iz video igrica. Burza će dobiti ime Swapster

- Virtualni predmeti iz igara su tražena roba i vjerujem da će to tržište postati sljedeća velika stvar - predviđa Hoeptner. 

U organizaciji sudjeluju i izdavači video igara, koji ionako često imaju muka zbog ilegalne prodaje po forumima. Razni virtualni predmeti u igrama pomažu igračima u virtualnim zadacima i jačanju svog lika ili alijanse. Poput materijala za gradnju, ili moćnog mača koji može donijeti prevagu u virtualnim borbama. 

Upravo su ilegalne stranice bile poticaj Hoeptneru i njegovim kolegama da učine nešto kako bi se riješio problem takvih crnih tržišta te da takve transakcije postanu transparentne i zakonite. 

Njemački tim tvrdi da je više velikih tvrtki izdavača vrlo zainteresirano za njihov projekt te da se prva testiranja nove burze očekuju već najesen

Burza je zamišljena na način da igrači mogu i zaraditi prodajom vrijednih predmeta koje su zaradili satima igranja (često i danima ili mjesecima). Namjeravaju ograničiti korištenje burze samo za punoljetne, te one iznad 13 godina s roditeljskim pristankom. Roditelji maloljetnika će smjeti postavljati limite na novčane iznose. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • FilipSLeepy 09.07.2015.

    aj nemojte pametovat za ovog lika na slici...i siv HD je igrao sa gamepadom....neki pokusavaju za gledatelje igrat u sto tezim uvijetima :D koga briga s cim igra...i da igra s volanom to je njegova sttvar xD

  • materti 30.06.2015.

    Problem u ovome je sto je u vecini online igara zabranjeno prodavati bilo sto trecim osobama za pravi novac, radi toga sto ti u biti njihovu igru ne kupujes nego samo iznajmljujes i dobijas pravo na igranje, i po euli, niti igru nebis smio prodati nekome drugome, nego racun zauvjek ostaje registriran na tvoje ime. To vrijedi i za sve sto "posjedujes" u igri, stavljam pod navodnike, zato sto ti ustvari ne posjedujes nista nego sve posjeduje kompanija, i moze ti u bilo kojem trenutku i bez razloga oduzeti sto zeli (tako pise u euli na koju pristajes pritiskom na "accept" kada pocinjes igrati). Dakle problem nije u nepostojanju burze, nego je problem u ugovoru koji sklapas sa kompanijama kada pocinjes igrati. Da se ugovori promjene, lako bis legalno prodao svoje stvari bilo gdje (npr. e-bay) i nikakva ti burza nebi bila potrebna. Ovo je samo mazanje ociju.

  • lukskajvoker 29.06.2015.

    gle sliku, znam da je ilustracija ali, upalit twitch (još se i streamer vidi) i igrati MOBA igru sa gamepadom.... :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare