To je to što me zanima!

Impresivno: Ovako iz svemira izgledaju ulična svjetla i oluje

Jedna od impresivnijih je svakako time-lapse fotografija našeg planeta koja sadrži čak 400 fotografija u jednoj. NASA-ina astronautkinja je fotografije napravila kada je (ISS) prolazilo nad Namibijom
Vidi originalni članak

Astronautkinja NASA-e Christina Koch upisala se u povijest nakon što je u petak uspješno prošla kroz prvu žensku šetnju zajedno sa svojom kolegicom Jessicom Meir, a također je poznata po svojim spektakularnim svemirskim fotografijama.

Jedna od impresivnijih je svakako time-lapse fotografija našeg planeta od 11 minuta koja sadrži čak 400 fotografija u jednoj.

PRATITE UŽIVO: Prva ženska šetnja u svemiru: NASA danas ispisuje povijest!

Koch je fotografije napravila kada je Međunarodna svemirska stanica (ISS) prolazila nad Namibijom u jugozapadnoj Africi.

Fotografija prikazuje uzorke krugova svjetla, što dolazi od zvijezda, a svjetla na Zemlji su iz različitih izvora. Gradovi se pojavljuju kao blijedožute i bijele isprekidane točkice, a svaka točka predstavlja još jedan okvir u vremenskom razmaku.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ostale užarenje mrlje na slici nastale su udarima munje nad Afrikom, a protežu se onoliko koliko oko može vidjeti i zakriviti se oko Zemlje.

Koch je na Međunarodnoj svemirskoj stanici već osam mjeseci, a redovito svoje 'dogodovštine' objavljuje na Twitteru i Instagramu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 24.10.2019.

    najviše svjetla u europi americi

  • Minkem 24.10.2019.

    steta sto znanstvenci kao Einstein Galileo ili NEewton nisu uspjeli doziviti ovo. Al to je samo dokaz koliko su ti ljudi bili posebni kad su si sve mogli samo sa svojim zdravim razumom zamilsit i na kraju se ispostavi da je sve tocno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare