To je to što me zanima!

Isprobajte fantastični simulator i spustite Curiosity na Mars

Prekrasni simulator daje vam priliku da iz svih kuteva proučite slijetanje rovera Curiosity na Mars. Letjelica bi trebala sletjeti na Crveni planet rano u ponedjeljak
Vidi originalni članak

Kako se dugo putovanje za rover Curiosity bliži kraju, NASA je prije slijetanja u ponedjeljak objavila i spektakularni simulator koji će vas provesti kroz detaljnu proceduru slijetanja na Crveni planet.

Prođe li sve u redu letjelica koja se službeno zove Marsov znanstveni laboratorij (MSL) sletjet će u ponedjeljak rano ujutro u Galeov krater. 

U prekrasnom simulatoru možete vidjeti gdje se trenutno u svemiru nalazi laboratorij veličine automobila, vrijedan 2,5 milijarde dolara. Koristeći navigaciju, kao u igri, možete "skočiti" jedan dan unaprijed i kretati se kroz sve stadije slijetanja te vidjeti kako će "dizalica" spustiti rover na tlo.

Zbog kašnjenja signala između Marsa i Zemlje nije moguće uživo pratiti slijetanje te su cijeli postupak isprogramirali unaprijed, a tijekom slijetanja će se animacija iz simulatora prikazivati paralelno s događajima na Marsu.

Isprobajte simulator na kojem su označeni i ostali roboti na Marsu. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • jojneznam 05.08.2012.

    bez veze!

  • Sicma 05.08.2012.

    Decki nevezano pitanje..kakva je sezona poslije 19-tog augusta na moru?? Jel ima turista, nisam nikad bio tad u to vrijeme??

  • Ujka 04.08.2012.

    nitko nije u Nasi sposoban spustiti letjelicu, pa sad panika, ajmo brzo na internet dati da vidimo možda neki skuži kako se s time upravlja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare