To je to što me zanima!

Uz novi Honor View 20 i vaše tijelo postaje kontroler za igre

Honor View20 posudio je brojne značajke koje ima skuplji Huawei Mate 20, ali ima i kameru od 48 mpx te 3D senzor pa se pretvara u igraću konzolu. No ovo je i puno skuplji telefon nego što smo navikli od Honora
Vidi originalni članak

Honor View20 najnoviji je top model kineskog diva koji sve snažnije kuca na vrata vodećih proizvođača mobitela, ali i pokazuje kako će izgledati telefoni u eri nakon mnogima odbojnog 'zuba' u kojem su se nalazile prednje kamere i zvučnici. 

Pogledajte video

View20 već smo vidjeli kao V20 u Kini, a predstavili su ga pretpremijerno i na CES-u gdje je prikupio niz priznanja, no tek danas Honor je u Parizu predstavio globalnu verziju telefona kojom želi zgrabiti svoj dio među flagship telefonima. I to će pokušati već od srijede na određenim tržištima, dok kod nas stiže 1. veljače. 

S prednje strane više nema zuba, već dominira ekran dijagonale 6,4 inča s rezolucijom od 2310x1080 piksela. Iako smo vidjeli ekrane puno većih rezolucija na ovoj dijagonali, slika je dovoljno svjetla i boje su zadovoljavajuće. No glavni dizajnerski adut je prednja kamera integrirana u zaslon. Radi se o 25-megapikselnoj kameri koju su ugradili ispod prozirnog otvora na zaslonu veličine samo 4,5 mm.

Osim toga, na stražnjoj strani se nalazi sjajan dizajnerski detalj u obliku slova V. Iz Honora kažu da su koristili nanolitografiju kako bi dobili taj gradijent boje, odnosno presijavanje tog slova V dužinom telefona. 

Inače na stražnjoj strani nalazi se Sonyjev senzor IMX586 48MP s CMOS-om veličine pola inča i Quad Bayerovom konfiguracijom s 1,6 μm piksela. Uz fotografije od 48 megapiksela, u Honoru su odlučili iskoristiti snagu Kirina 980 i njegov dvostruki NPU kako bi mogli producirati još kvalietnije fotografije pomoću umjetne inteligencije. Telefon će tako snimiti nekoliko fotografija u isto vrijeme i od najboljih detalja svake od njih kreirati jednu još bolju. Kao što smo vidjeli i na Huaweijevim telefonima, Kirin 980 pomaže u obradi fotografije. Tu je i dodatna stražnja kamera, a radi se o 3D senzoru dubine koji prikuplja informacije o oblicima i kretanju raznih objekata - nešto slično kao što radi i Kinect i na taj način View20 postaje kao konzola s kontrolom pokreta. Inače, umjetna inteligencija i ovdje kroz kameru prepoznaje više od 100 vrsta hrane i pruža informacije o kalorijama. 

Kako se radi o prilično moćnom uređaju s Kirinom 980 na 7nm tehnologiji, Honor je i više nego sposoban za igranje, a to su demonstrirali suradnjom s Epicom i njihovim najvećim hitom Fortniteom koji na ovom uređaju radi na 60 sličica u sekundi. Uz to, telefon ima i sustav hlađenja koji učinkovito raspršuje toplinu.

Tu je i još jedno dobro rješenje koje će vam osigurati kvalitetniji signal. AI Wi-Fi tehmologija s tri antene spriječit će slabljenje signala kad prijamnik prekrijete rukama. 

Što se ostalih specifikacija tiče, tu je baterija od 4000 mAh s brzim punjenjem, pa mu tako treba pola sata da se napuni do 55 posto. Telefon će biti dostupan u varijantama od 6/128 i 8/256 GB - ovisno o tržištima te u četiri boje (crvena, dvije plave i crna).

Doznali smo i kako u Hrvatsku stiže 1. veljače. U verziji sa 6 GB koštat će 4799 kuna, a verzija sa 8 GB memorije koštat će 5399 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Blokirani Batina 22.01.2019.

    Jedino kaj niste naveli je da je i kineski spijunski software ukljucen besplatno ;)

  • Diplomac Vaso 22.01.2019.

    Pa onda kupi op 6t. Meni osobno su zub i suza odvratni. Ovo mi je puno bolje riješenje za selfie cameru.

  • sta06 22.01.2019.

    Puno je to para za mob koji nema amoled, ois, prosječnu kameru... OP 6t se bolje isplati a jeftiniji je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare