To je to što me zanima!

Izmjena pravila privatnosti na Fejsu najviše naljutila Nijemce

Iz Facebooka su za CNN rekli kako se promjene ne odnose na nikakve stvarne promjene u radu stranice, već se radi o pojašnjenjima kako bi bilo jasnije što rade
Vidi originalni članak

Aplikacije koje koriste naši prijatelji na Facebooku, mogle bi vidjeti naše osobne podatke, iako im nismo to dozvolili. To je jedno od novih pravila privatnosti koja želi uvesti Facebook, a po novom bi se zvala pravila korištenja podataka. Nacrt pravila koja su izazvala veliku buru među njemačkim korisnicima, Facebook je predstavio 15. ožujka. Korisnici su mogli komentarima reći što misle, a velika većina od 36.000 Nijemaca rekla je jednostano kako "odbijaju promjene". 

Uz micanje privatnosti iz naziva i novog naziva "pravila korištenja podataka", profili se mijenjaju nazivom Timeline. 

Iz Facebooka su za CNN rekli kako se promjene ne odnose na nikakve stvarne promjene u radu stranice, već se radi o pojašnjenjima kako bi bilo jasnije što Facebook radi. Također dodaju da promjena objašnjenja onoga što aplikacija radi također ništa ne mijenja već je sada jasnije objašnjeno. Kažu da aplikacije i sada imaju pristup podacima kojima može pristupiti i korisnik. 

ZDnet izdvaja kako je najviše komentara na promjene stiglo na njemačkom jeziku, dok su drugi jezici imali gotovo zanemariv broj komentara. Tako je na engleskom stiglo tek 526 komentara, na španjolskom 186, a na francuskom 96. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • sspavlovic734 27.03.2012.

    timeline mi se osobno ne sviđa,bolji mi je bio prijašnji facebook,a što se tiće privatnosti sa time nemam problema i ništa ne krijem,a postavke sam si podesio kako mi odgovaraju tako da...

  • sugr13 23.03.2012.

    je*eš facebook!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare