To je to što me zanima!

Ja usisavač: Ima navigaciju, a poslat će vam SMS da je pun

Dyson 360 Eye kamerom snima stan, zna što nije počistio, a kad završi posao, sam se pospremi. Početna cijena ovom čarobnjaku trebala bi biti oko 7000 kuna
Vidi originalni članak

Nakon 16 godina istraživanja i uloženih 270 milijuna kuna tvrtka Dyson proizvela je pametni robotski usisavač.

Ima instaliranu kameru uz pomoć koje snima svaki kutak vašeg stana ili kuće, a senzorima mu je olakšano kretanje po prostoriji. Tako možete biti sigurni da je usisao baš svu prašinu.

Senzori mu omogućavaju da prati što je očistio te da se vrati na mjesta koja mora usisati. Nakon toga će se spremiti, a ako je pun, poslat će vam SMS da ga treba isprazniti. Motor ima samo 100 vata te se ne kosi s novom politikom Europske unije, koja je nedavno ograničila maksimalnu snagu usisavača na 1600 vata. U prodaju će sljedeće godine.

- Želimo napraviti savršen stroj, zato na njemu i radi 200 inženjera - pojasnili su iz Dysona. 

Baterija mu omogućava da neprestano radi pola sata. Pokreću ga dvije gusjenice pa može usisavati sve podloge. Početna cijena trebala bi biti oko 7000 kuna. Robotski motor okreće se čak 78.000 puta u minuti.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Hiroo_Onoda 12.09.2014.

    Pod lako pometem, ali jel on može po policama? Jel bi radio ka ga moj pes propusti kroz zube ili bi me doma dočekala precvikana matična ploča? Ima tu još puno nedoumica. Mislim da će trebati još 270 miliona za sve odgovore.

  • tutek 08.09.2014.

    Radi sa 100W, mogu si misliti koliko taj počisti, treba mu cijeli dan za jedan kvadratni metar, no ako griješim onda će uskoro proizvoditi i automobile koji će sa 500W ići 400km na sat.

  • kung fu panda 08.09.2014.

    jel ima negdje besplatni uzorak cijena mi malo iznad standarda?

Komentiraj...
Vidi sve komentare