To je to što me zanima!

Je li avion ili raketa? Ma nije, već motocikl na mlazni pogon

Jet Reaction je "zvijer" na dva kotača i vjerojatno najbrži motocikl na svijetu. Sa motorom od 930 kW može postići brzinu od nevjerojatnih 724 kilometara na sat
Vidi originalni članak

Britanac Richard Brown sam je izradio motocikl na mlazni pogon kojim namjerava oboriti brzinski rekord od 605 kilometara na sat iz 2010 godine. Motocikl naziva Jet Reaction izgledom podsjeća na sve samo ne na motocikl. Dosad su se u natjecanjima koristili uobičajeni motori i njima su se rušili rekordi, no Brown to želi promijeniti.

U svoj novi motocikl ugradio je mlazni motor helikoptera od 930 kW kojim bi trebao trebao postići brzinu od nevjerojatnih 724 kilometara na sat. Testiranje će započeti u siječnju, a prođe li sve bez problema Brown će pokušati oboriti rekord 2013. godine. Veliki problem kod izrade motocikla na mlazni pogon je velika masa motora koji je pretežak za šasiju.

Čini se kako je Brown dobro zapamtio poraz iz 1999. godine kada nije uspio oboriti rekord u američkoj saveznoj državi Utah. Kako bi oborio rekord morao je odvoziti dvije utrke u Bonevillskoj slanoj pustinji. Zbog mekanog terena nije smio koristiti aluminijske naplatke već uobičajene gume pa mu se na kraju druge utrke guma probušila, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • no6 05.01.2012.

    Autor je s tim htjeo reć da će morat koristiti obične gume kao u normalnih automobila (naravno prilagođene za ekstremne brzine), dok u svih ovih automobila za obaranje brzinskih rekorda se koriste kotači kompletno izrađeni od aluminija što znači da nemaju gume na sebi ili nešto drugo, poz.

  • user_91722 04.01.2012.

    "Zbog mekanog terena nije smio koristiti aluminijske naplatke već uobičajene gume"- što je autor ovim htio reći? svaka čast onome tko ovo bude vozio...

  • croat25 04.01.2012.

    svaka čast majstoru,ali i vozaču koji će to voziti po pustinji..:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare