To je to što me zanima!

Jedan od najtraženijih hakera kao lozinku je imao ime mačke

Iako je bio na popisu najtraženijih kriminalaca, Jeremy Hammond nije bio toliki zlikovac u odabiru lozinke. Umjesto neke mega zaštite, uzeo je ime svoje mace
Vidi originalni članak

Jeremy Hammond (29) bio je na popisu najtraženijih kriminalaca FBI-ja i trenutno služi najdužu zatvorsku kaznu koju je dobio neki haker. Sad je otkrio da je do njegovog uhićenja vjerojatno dovela lozinka za računalo "Chewy123". 

FBI je do Hammonda došao uz pomoć Hectora Xaviera Monsegura, člana skupine LulzSec. Uhitili su ga u kući u Chicagu 2012. godine. Iako su naoružani agenti brzo upali u kuću, Hammond je stigao zatvoriti svoj zaštićeni prijenosnik. Za Associated Press sada je otkrio kako su u računalo uspjeli ući jer je imao slabu lozinku. 

Brojnim korisnicima savjetuje se da koriste duže i snažnije lozinke, no Hammond je iz svoje ćelije ispričao kako se on odlučio za ime mačke uz nekoliko brojeva na kraju.

Dobio je 10 godina jer je provalio u  tvrtku Strategic Forecasting Inc (Strafor), čiji klijent je i američko Ministarstvo domovinske sigurnosti. 

Za razliku od hakerskih dana, Hammond sada uglavnom preko dana slaže rublje, šije, uči španjolski, a uz šah nađe vremena i za čitanje knjiga koje mu šalju fanovi. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Fot_Luka 15.11.2014.

    Drugi put će razmisliti u odabiru lozinke, možda "password" i sl.

  • lovro_ajala 15.11.2014.

    Agenti su ušli u kuću pa su onda ušli u računalo?! A i vi sa 24sata.hr ste vrlo bistri i pametni! Ja bih vas nominirao za vrijednu nagradu ''Rade Tutin'' u selu Piškorevci jer je stvarno već godinama zaslužujete! Nemojte mi brisati komentar jer ne znate da postoji selo Piškorevci kao što ne znate kakvu nagradu dodjeljuju u tom selu i za kakva dostignuća!

  • GARFILD 14.11.2014.

    Nek provale particiju kriptiranu sa 3DES, sa ključem 256 bita

Komentiraj...
Vidi sve komentare