To je to što me zanima!

Jeste li znali da su vam lektire za školu dostupne i na webu?

Stranica koja je aktivna već par godina nudi više od 300 knjiga, a cilj je imati oko 1000, kako bi školarci na lektire.skole.hr mogli naći baš sve što će im zatrebati
Vidi originalni članak

Vlada se ovog vikenda na svom Facebook profilu pohvalila projektom eLektire u kojem učenici osnovnih i srednjih škola mogu pronaći digitalne verzije lektira. No, ne radi se o nekom novom projektu, već su iz Vlade odlučili promovirati stranicu lektire.skole.hr. Kako su nam rekli mali broj građana uopće zna za stranicu eLektire te su ovom akcijom odlučili informirati roditelje i djecu o ovoj online prilici da dođu do knjiga koje moraju čitati.

No, stranica koja postoji više od četiri godine, trenutno nudi oko 300 naslova, a iz Vlade su rekli kako se popis dostupnih e-lektira stalno povećava, kako se mijenja i popis obaveznih knjiga. Cilj je u konačnici objaviti sve lektire za osnovne i srednje škole, a to će uključivati više od 1000 naslova. Iz Vlade dodaju kako CARnet i HAKOM rade na digitalizaciji, reguliranju autorskih prava i objavljivanju najtraženijih i najdeficitarnijih knjiga.

Inače, knjige se mogu skidati u raznim formatima tako da bi svatko mogao bez većih poteškoća lako pročitati ono što treba. 

Uz Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, u ovaj su projekt uključeni i CARnet te Bulaja naklada, koji stoje iza projekta Klasici hrvatske književnosti koji je još 1999. izašao na CD-u. Uz knjige, tu su dostupni i razni multimedijski sadržaji poput audio zapisa i video materijala.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • VanaiŠiroki 10.02.2015.

    Nije zdravo toliko buljiti u računalo...

  • goskiller 09.02.2015.

    je, super je posuđivati knjige, ali kad se sjetim koliko puta nisam dobila knjigu jer je bila "vani", drago mi je da je djeci danas dostupno ono sto nama nije bilo :)

  • techit 09.02.2015.

    Ionako sadasnje generacije sve manje citaju knjige, ne samo lektire vec necitaju nista. Ja nikada nisam volio citati lektire, ali volim procitati dobru knjigu. A e-lektire postoje vec koju godinu koliko ja znam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare