To je to što me zanima!

Još su pametniji: LG Cinema televizor i zvuk prebacuje u 3D

Među 1500 aplikacija za LG pametne televizore već su dostupne i neke domaće, a najavljuju još veći broj. 3D TV jednostavno se i bežično spaja s drugim uređajima
Vidi originalni članak

Nova LG Cinema 3D serija pametnih televizora dolazi s više od 1500 aplikacija, a kako bi olakšali snalaženje kroz izbornike, u LG-u su napravili i Magic Remote daljinski upravljač. Uz senzor pokreta i kotačić za brzo kretanje kroz izbornike, kao na mišu, tu je i prepoznavanje glasa te funkcija pokazivanja na željenu aplikaciju. Cijela stvar funkcionira slično kontroleru za Nintendo Wii. Na novom daljinskom upravljaču s minimalnim brojem tipki je i gumb koji jednim klikom sliku iz 2D moda prebacuje u 3D.  Taj daljinski inače se kupuje kao dodatna oprema.

Novi televizori, LM660, LM670, LM760, LM860 i LM960, imaju iznimno tanak okvir, a LG je redizajnirao i postolje kako bi bilo još tanje. Dodali su i funkciju za igranje igara gdje razdvajanjem slike  na dva dijela svaki igrač vidi svoju 3D sliku, za ovo su potrebne posebne naočale koje dolaze uz televizore s ovom opcijom, a uz njih dolazi još pet pari pasivnih 3D naočala. Uz 3D sliku, LG je poradio i na pretvaranju zvuka u 3D, tj koristi algoritam koji bilježi položaj i kretnje različitih objekata na zaslonu i tako proizvodi 3D zvuk sinkroniziran s prikazanim 3D sadržajem. 

Ovi modeli dolaze s Intel Wireless Display (WiDi) tehnologijom koja omogućava jednostavno spajanje televizora i računala bez kabela, a sa Smart Share Plus tu je funkcija pristupa sadržajima na drugim uređajima. 

Uz neke domaće aplikacije koje su sada već dostupne, LG najavljuje cijeli niz dodatnih aplikacija

Idi na 24sata

Komentari 1

  • cyberskull6 13.04.2012.

    Zanimljivo, ali sad istrest hrpu novaca za takav tv i onda za 2 godine (bar se nadam) će biti rasprostranjeniji i dostupniji 3D bez naočala a to je ono što ja čekam :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare