To je to što me zanima!

Jovanović pokrenuo stranicu za e-upise u srednje škole

Vođeni negativnim iskustvima upisa iz proteklih godina mislimo da osiguravamo bitno veću zakonitost i transparentnost provedbe upisa, rekao je ministar Jovanović
Vidi originalni članak

Ministar obrazovanja Željko Jovanović u ponedjeljak je pustio u rad stranicu www.upisi.hr, čime su označili početak novog modela upisa u srednje škole, kojim će se prvi srednjoškolci upisati već ove jeseni. Za razvoj sustava bio je zadužen Carnet, a u njega su uložili oko milijun kuna. 

- Vođeni nekim negativnim iskustvima upisa iz proteklih godina mislimo da osiguravamo bitno veću zakonitost i transparentnost provedbe upisa - rekao je Jovanović koji je dodao da bi ovakvi upisi trebali omogućiti da srednjoškolsko obrazovanje bude dostupno svima pod istim uvjetima, i u skladu s njihovim sposobnostima, piše Tportal. Kaže i da bi ovo trebalo osigurati bolju umreženost svih, od ministarstva, preko uprave, škola do roditelja i učenika.

Na stranici su već započele prijave u sustav Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole, a prijave obrazovnih programa kreću 9. svibnja. Za početak će učenici moći provjeriti svoje osobne podatke i ocjene, dok će se kasnije ubaciti rezultati natjecanja iz znanja i sporta. Na stranici je postavljena i brošura o prijavama i upisima u srednje škole u kojoj učenici mogu vidjeti sve  informacije o elementima i kriterijima za upis, primjere bodovanja za različite obrazovne programe, opis postupaka prijava i upisa u srednje škole za sve kategorije kandidata, opis postupaka u aplikaciji, kalendar datuma koje kandidati trebaju zapamtiti te kontakte. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • yox1 15.04.2013.

    ajde bar nesto,iako su i ti upisi nepravedni jer svaka skola(citaj profesor) ima svoje kriterije ocjenjvanja.Trebalo bi uvesti malu maturu,po mogucnosti na kompjuterima(skoro svaka skola ih ima) da se smanje troskovi,a za one skole koje nemaju -na papiru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare