To je to što me zanima!

Kao u Bibliji: Čudotvorni stroj uz aplikaciju od vode radi vino

Kalifornijski 'delanec': Miracle Machine je stroj u kojem je sve potrebno da u tri dana od vode napravi vino. Naravno potrebni su i sastojci i znanost koju autori kriju
Vidi originalni članak

Nakon što je na svadbi u Kani Galilejskoj ponestalo vina, Isus je poslužiteljima rekao da posude napune vodom koju je pretvorio u vino. Ovo je i prvo čudo koje se opisuje u Bibliji. 

A baš po uzoru na Isusa, Miracle Machine iz Kalifornije vodu u posudi pretvara u vino. Nije toliko brz, već mu treba tri dana da bi se proizvelo vino. Stručnjaci koji su radili na tome čak kažu i da vlasnici nisu ograničeni na jednu sortu, već će moći birati kakvo vino žele. Korisnici će moći preko telefona odabrati sortu, a u aplikaciji će vidjeti i kako napreduje njihovo vino. Autori projekta tvrde da bi za cijenu najjeftinijih boca vina mogli proizvesti vino koje inače stoji stotinjak kuna. 

Osnivači Miracle Machinea su Kevin Boyer i Philip James, a u videu kojim predstavljaju svoj projekt opisuju i moderni proces proizvodnje vina. Sve što korisnici trebaju napraviti je, usuti njihove sastojke, odabrati sortu i pokrenuti stroj. Proces fermentacije potom se može pratiti na telefonu, koji će korisnika obavijestiti kada je vino spremno za piti. Video baš i ne objašnjava detaljno o kakvim se sastojcima radi, ali navodi se da se radi o koncentratu koji pokreću fermentaciju. Pokazuje se i unutrašnjost 'boce' u kojoj su filteri, senzori, grijači, pumpa i ostali dijelovi potrebni da se odradi fermentacija i da vino ima potrebne razine šećera. 

Dvojac je napravio prototip, a uskoro će na Kickstarteru pokrenuti kampanju za nastavak razvoja projekta, kako bi ga mogli već ove godine predstaviti tržištu. Navodno će jedan vinomat stajati oko 500 dolara. 

Ivana Hruškovca pratite na Facebooku.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • mdoroslo 07.03.2014.

    Aj ća sa vinogradima.

  • tr4nc3 07.03.2014.

    a kaj nema nešto za rakiju?

  • svanuće 06.03.2014.

    Isus je učinio čudo ,pa i ovi čine gluposti uz pomoć kemije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare