To je to što me zanima!

Kijin veseli "mališan": Prava zabava je za volanom Stonica

U Hrvatsku je stigao novi korejski crossover SUV. Stonic nudi mnogo mjesta u samo 414 centimetara dužine i zaista odlična vozna svojstva. Osnovni model s 84 KS stoji od 112.900 kuna
Vidi originalni članak

Već i prije nego što je novi mali SUV stigao u Hrvatsku bilo je jasno da Kia ima novu tržišnu zvijezdu. Automobil dolazi u najbrže rastući segment i konkurirat će bestselerima poput Captura i Peugeota 2008, a kupci novog automobila trebali bi dolaziti iz gradske, ali i kompaktne klase.

Logično jer u kratkih 414 centimetara Stonic donosi prostranost na razini velikog kompakta i praktičnost malog monovolumena, sve to uz okretnost gradskog automobila. U prtljažnik stanu 352 litre što je na razini mnogo većih i dužih kompakta, a prostrana je i stražnja klupa na kojoj se udobno mogu smjestiti i osobe više od 180 centimetara. Uz te praktične karakteristike, Stonic naravno donosi i “šminkerski” izgled karakterističan za moderne SUV-ove. Uz malo mašte, u boljim paketima opreme može izgledati i spektakularno. Nude se dvobojne varijante s pet boja krova, šarene unutrašnjosti u četiri različite boje i drugi ukrasi.

I oprema je bolja od očekivanog, Već u osnovnome modelu dobiva se mnogo više od očekivanog, između ostalog, i parkirni senzori. Ukupno se nude tri razine opreme. I dok neki SUV crossoveri razočaravaju kad su u pitanju vozna svojstva, Stonicu se ne može ništa prigovoriti. Ovo je jedan od najboljih vozačkih automobila među SUV-ovima. Nije nikakav problem pojuriti zavojima, štoviše u Stonicu je to užitak, kao i odlazak na duži put i krstarenje autocestama na kojima auto pokazuje svoju udobnu stranu i vrlo dobru izolaciju od buke.

Ponuda motora je dovoljno bogata. Iako se osnovni motor od 1,25 litara s 84 KS “na papiru” doima slabašnim, u praksi je sasvim dovoljan. Naravno, ako ste agresivniji tip vozača, mnogo bolje će vam sjesti odlični uglađeni i živahni 1-litreni benzinski turbo koji ovisno o izvedbi ima 100 ili 120 KS. Mnogo manja potražnja trebala bi vladati za dizelom koji ima 1,6 litara i 110 KS, jer u ovoj klasi caruju benzinci. Osnovni model stoji 112.900 kuna, s čime je Stonic konkurentan.     

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Der Kommissarr? 01.11.2017.

    Kad vidim gole dijelove karoaerije u interijeru, kao na ovoj slici gdje se vide gola vrata bunkera, odmah znam koliko je sati. To je rang Clia, Seat ibize..

  • bree77 31.10.2017.

    O ukusima se ne raspravlja,svatko neka vozi ono sto mu se svidja i sto si moze priustiti.Ne treba po nikom pljuvati,a veliku ulogu kod kupnje vozila ( novog),ima i osoblje po auto kucama,ponekad ti ne pridju u salonu i po 45 minuta.....popust na gotovinu nula bodova,a zna se da ja to uobicajeno dati....mi smo nedavno bili zapeli za jedan auto a zbog loseg odnosa u salonu kupili nesto sasvim drugo.....nikad ne reci nikad.....A i hrvati su malo cudni,kad se neki auto prezentira sa novim futuristickim izgledom to im je ruzno.....a kad se auto drzi klasike,opet je dosadna kutija na cetiri kotaca.....nikad dobro.

  • miroslav97 31.10.2017.

    Ne volim pljuvat po autima inače ali frend mi je imao tiguana i kad je istekla garancija nakon 4mj motor se razletio 2.0tdi popravak skoro 10000kn auto 70000km . Ja inače stalno vozim japance i koreance i imao sam primjeraka sa 600000km hyundai i honda . Ova kia mi je super i vjerujem da je kvalitetan auto a to što na njemu piše KIA uopče mi ne smeta . Pozdrav

Komentiraj...
Vidi sve komentare