To je to što me zanima!

Kineski adut: Oppo N1 dolazi s kamerom koja se može rotirati

Telefon s ekranom dijagonale 5,9 inča dolazi s 13-megapikselnom kamerom, ali i pozadinom osjetljivom na dodir te svojom verzijom Androida, ali i CyanogenModom
Vidi originalni članak

Možda ranije i niste čuli za kineski Oppo i njihove telefone, ali nakon što su predstavili novi Oppo N1, definitivno će biti zamijećeni. 

Ovo je veliki telefon, inovativan, krcat dobrim hardverom, a najviše se ističe kamerom. Dolazi s prvom rotirajućom kamerom od 13 megapiksela. Krug rotacije je 206 stupnjeva, a na bilo kojem položaju će sigurno stajati i snimati fotografije i video. Sama kamera sastoji se od šest leća i otvora blende f/2.0, način rada s dvije bljeskalice i iznimno brzo vrijeme pokretanja od 0,6 sekundi. 

Pozadina telefona osjetljiva je na dodir te površinu od 12 kvadratnih centimetara možete koristiti za jednostavnije skrolanje kroz stranice i druge radnje, kako ne bi zaklanjali ekran. 

Telefon će dolaziti i s vlastitom modifikacijom Android operacijskog sustava, koja će se zvati Color, a korisnici imaju i alternativu. Iz recoveryja telefona direktno mogu instalirati CyanogenMod verziju Androida. 

Što se tiče samog hardvera telefon dolazi s IPS ekranom dijagonale 5,9 inča i Full HD rezolucije. Pogoni ga četverojezgreni Snapdragon 600 procesor takta 1,7 GHz uz 2 GB radne memorije. Moći će se birati između verzija sa 16 i 32 GB memorije. Ne podržava LTE mreže. 

Dimenzije uređaja su 170.7 x 82.6 x 9 mm uz (povećih) 213 grama mase, a u sve to stala je baterija kapaciteta 3610 mAh. Dolazi u aluminijskom kućištu. 

U prodaji će se naći početkom prosinca, a do tada bi trebala biti poznata i cijena.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • baky126 03.10.2013.

    Nelosa stvar. Da je malo manji bija bi super

  • Kaiser Sosse 26.09.2013.

    Imam Oppo komponente pa mi prijatelju nemoj srat da niko nije čuo za Oppo.Da vidiš cijenu,jasno ti je da ti tehnika treba biti jako visoko na listi prioriteta.Za audio i dijelom segmenta videa su referentni uređaji,ali u mobilnoj ind.bez obzira na cijenu,ipak ne dobijaju najjači čipset,to je rezervirano zna se već za koga,onaj tko to može najviše platiti imat će ga u svojim smartphonima prvi,tek onda svi ostali.Zbog svega navedenog nemoj pričat molim te lijepo da ljudi nemaju pojma,jer mi odmah proradi ego i manje voljena taština.

  • Domyan 26.09.2013.

    isto smece kao i svi ostali, dodaju jednu stvar i imisle da ce nas kupit stime. Kad naprave veliki korak kao Apple i pomicu granice do tada svi androidi ce biti samo kopije iPhonea. Android nikad nije prvi izbacio nesto dobro a da je radilo kako treba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare