To je to što me zanima!

Korisnici tuže Facebook, tvrde kako su pratili privatne poruke

Korisnici tvrde da su se pratili linkovi koje su korisnici slali u porukama te da su na taj način pratili web navike korisnika na čemu su mogli i dodatno zarađivati
Vidi originalni članak

Facebook je tužilo dvoje korisnika, koji tvrde da je društvena mreža sustavno pratila privatne poruke koje su si korisnici slali međusobno te da su zarađivali od prodaje tih podataka oglašivačima, piše Bloomberg.

Kada su korisnici sastavljali poruku koja je imala linkove na druge web stranice, Facebook je pregledavao sadržaj tih poruka te pratio web navike korisnika, čime su prekršili zakon o privatnosti elektroničkih komunikacija te pravila tržišnog natjecanja, navodi se u tužbi. 

Iz Facebooka kažu da su navodi bez temelja te da će se žestoko braniti, piše BBC

Matthew Campbell i Michael Hurley koji su tužili kompaniju traže da prekinu s tom praksom te 10.000 dolara odštete za svakog od korisnika. 

Stručnjak za sigurnost Graham Cluley na svom blogu piše kako je Facebooku baš dužnost pregledavati linkove te da bi u suprotnom korisnike izložili riziku malicioznih linkova koji mogu zaraziti druga računala. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • nikolajev_13 12.01.2014.

    Nema privatnosti, čak i na Facbooku.

  • strmi007 05.01.2014.

    De recite nešto što se nezna

  • paranatox 05.01.2014.

    sve su to gluposti, fejs nije prva društvena mreža. otkad je interneta postoje mreže i stranice za druženja, i tada nitko nije ništa prigovarao, a sad su valjda ljubomorni jer iz ne tako velike stvari kao šta je facebook dolaze tako veliki novci

Komentiraj...
Vidi sve komentare