To je to što me zanima!

Ma je li moguće? Stvorili su bicikl koji nije moguće ukrasti

Projekt pod nazivom Yerka je prvi bicikl koji je nemoguće ukrasti. Na prvi pogled, bicikl izgleda obično, ali posebnost je u tome što se cijev vilice može rastaviti
Vidi originalni članak

Krađa bicikala i u našoj je zemlji vrlo česta pojava,a  čak i najbolji lokoti i brave ponekad bas znaju iznevjeriti. Svjestan je toga i trio čileanskih inženjera koji je potencijalnim lopovima odlučio zakomplicirati "posao".

Njihov projekt pod nazivom Yerka je, kako tvrde, prvi bicikl na svijetu koji je nemoguće ukrasti. Na prvi pogled, bicikl izgleda sasvim obično, ali njegova posebnost je u tome što se donja cijev vilice može rastaviti na dva dijela kroz koje se potom može provući cijev sa sjedalom i na taj način privezati bicikl za neki čvrsti objekt.

Za cijeli taj proces potrebno je svega 10 sekundi , a od trenutka kad sjedalo bicikla pretvorite u bravu, jedini način za ukrasti bicikl je rezanje cijevi na pola što ju pritom odmah i uništava i bicikl čini beskorisnim, piše Daily Mail .

Start-up projekt Yerka djelo je 22-godišnjeg Cristobala Cabella, 23-godišnjeg Andresa Roija Eggersa i 24-godišnjeg Juana Josea Monsalvea. Prvih 100 bicikala prodali su za 400 dolara, a cijena bi u budućnosti trebala biti oko 600 dolara.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • David Ekci Jr. 09.08.2015.

    Neka dođe na balkan pa će vidit jeli bicikl neukradiv :)

  • miljac66 08.08.2015.

    "ali posebnost je u tome što se cijev vilice može rastaviti" bilo bi jako lijepo kad bi Andro znao što je na biciklu vilica, a što rama

  • 08.08.2015.

    Zapravo vec i postoji mana ovom ako ga tko oce ukrast dosta je prerezat cijev sijedala na mjestu gdje ide u lokot i etoga na.

Komentiraj...
Vidi sve komentare