To je to što me zanima!

Majmuni jedu optičke kabele i Indijcima ne daju brzi internet

Kuće i zgrade su preblizu jedna drugoj što komplicira postavljanje podzemnih kabela, a ni hvatanje majmuna nije opcija jer bi to naljutilo lokalno stanovništvo
Vidi originalni članak

Makaki majmuni postali su velika prijetnja razvoju interneta u gradu Varanasiju na sjeveru Indije. Tamošnje vlasti započele su širenje optičke infrastrukture koje obuhvaća postavljanje 700.000 kilometara kabela, ali muku muče s majmunima koji te skupocjene kabele jedu.

Varanasi je grad hramova u koji svake godine hodočaste milijuni, a brojni turisti kao i domaće stanovništvo majmune smatra svetima i redovito ih hrane.

- Mi ne možemo izmjestiti hramove, ne možemo ništa promijeniti. Majmuni tamo žive i uništavaju kabele. Sve su pojeli - rekao je inženjer AP Srivastava.

Njegov tim sada traži alternative polaganju kabela, ali nemaju puno izbora. Varanasi je gusto naseljen grad čija se infrastruktura u posljednjih nekoliko desetljeća nije razvijala. 

Kuće i zgrade su preblizu jedna drugoj što komplicira postavljanje podzemnih kabela, a ni hvatanje majmuna nije opcija jer bi to naljutilo lokalno stanovništvo. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • KaĿea 07.04.2015.

    Samo ženke makakija grizu kablove. :)

  • KaĿea 07.04.2015.

    Majmunska posla.

  • mv275 06.04.2015.

    jel nitko nije registrirao "kabele"?

Komentiraj...
Vidi sve komentare