To je to što me zanima!

Majmuni svijetle u mraku i imaju opake ljudske bolesti

Znanstvenici se nadaju da će tako lakše razumjeti bolesti kao što su Parkinsonova bolest i multipla skleroza te da će za njih lakše i brže pronaći lijek
Vidi originalni članak

Znanstevnici u Japanu stvorili su genetski modificirane majmune koji imaju ljudske bolesti. Nadaju se da će tako lakše razumjeti bolesti kao što su multipla skleroza i Parkinsonova bolesti te da će ih lakše liječiti, donosi The Independent. Znanstvenici su majmune s ljudskim bolestima stvorili tako što su u njihove  embrije usadili gen zbog kojeg životinje u tkivima stvaraju flourescentni protein. Embrije su usadili u 50 surogat majki. Sedam ih je zanijelo, a okotila su se četiri živa majmuna. Zbog proteina majmuni pod UV zrakama svijetle zelenom svjetlošću. Gen je prvi put izoliran iz meduze, a danas se njime koriste u biologiji i genetici.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • andariel 29.05.2009.

    Je li bitniji Čovjek ili životinja???

  • bheware 28.05.2009.

    Na koju onda foru da dodu do nekih lijekova za neke bolesti. Da neko od vasih bliznjih ima neku neizljecivu bolest drugacije biste razmisljali. Ovakva testiranja daju nadu nekima.

  • vana30 28.05.2009.

    Ma to znanstvenici nisu,samo se iskaljuju na jadnim zivotinjama,jooj svi oni horor filmovi jednog dana na kraju ce se ostvariti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare