To je to što me zanima!

Mark, jesi se našikao bunike?! Objave o Milanoviću i Ustavnom sudu fejs proglasio nasiljem!

Naša je tehnologija pokazala da objava izgleda kao druge koje krše naše Standarde zajednice po pitanju Nasilan i uznemirujuć sadržaj, kažu nam iz Mete
Vidi originalni članak

U proteklih godinu dana u više navrata Metini algoritmi su nasumce smanjivali doseg hrvatskih medija na Facebooku bez jasnog objašnjenja čime se to standardi zajednice krše. 

Jednako tako, nakon današnje objave članka na portalu 24sata pod naslovom 'Ovo je dokument kojim je Ustavni sud upozorio Zorana Milanovića oko kandidature' i objave istog na Facebooku, stiglo nam je upozorenje Zuckerbergove Mete.

- Naša je tehnologija pokazala da objava izgleda kao druge koje krše naše Standarde zajednice po pitanju Nasilan i uznemirujuć sadržaj. Ne dopuštamo ljudima na Facebooku da dijele sadržaj koji prikazuje eksplicitno nasilje - napisali su nam.

S obzirom da ovo nije prvi put kako benignom sadržaju Facebook daje lošu ocjenu, zatražili podrobnije objašnjenje. Odgovorili su nam kako takav sadržaj (Odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću i njegovoj najavi kandidature za izbore) veliča patnju.

- Naši standardi po pitanju eksplicitnog nasilja temelje se na tome da su ljudi osjetljivi na različite sadržaje. Eksplicitno nasilje definiramo kao sadržaj: Veličanje patnje ili poniženja, To je pretjerano nasilno - zaključuju.

Prošlog tjedna su na isti način označili i vijest kako se izglasavaju Lex AP i europski zakon o medijima.

Žalili smo se i zatražili dodatan pregled.

Uskoro očekujemo odgovor...

 

 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • rokospartanius 18.03.2024.

    Dobar je taj facebook tj. Meta....u gomili videa koji prikazuju nasilje, explicitnog sadržaja da ti bude zlo oni ovo proglase nasiljem......

  • HerojTito5 18.03.2024.

    pa ta odluka i je nasilje i protuustavna je,

  • Korísníčko íme 18.03.2024.

    Kad ste vi odgovorili nama zašto su nam komentari obrisani?

Komentiraj...
Vidi sve komentare