To je to što me zanima!

Messenger za djecu: Facebook sada privlači i vaše mališane

Messengerom za djecu Facebook sada želi privući najmlađe korisnike, koji će ipak imati strogu kontrolu roditelja koji će odrediti tko smije ili ne na popis odobrenih kontakata
Vidi originalni članak

Facebook je u ponedjeljak odlučio još snažnije privući djecu mlađu od 13 godina Messengerom koji je namijenjen djeci. 

Iako Facebook jasno navodi da njihova društvena mreža nije za mlađe od 13, na ovaj način žele roditeljima ponuditi kontrolirano okruženje gdje djeca ne bi trebala biti izložena predatorima kao što je slučaj na konkurentnim aplikacijama poput Snapchata - ili njihovog Instagrama. 

Messenger Kids je aplikacija koja je trenutno dostupna na iOS uređajima u SAD-u, a roditeljima omogućuje da je skinu na telefon ili tablet svojih mališana. Tada će morati kreirati profil za djecu i odobriti prijatelje i članove obitelji s kojima djeca mogu bezbrižno komunicirati. Ovo je prva aplikacija koju je Facebook dizajnirao posebno za djecu, a u razvoju su radili s grupama roditelja, stručnjacima za razvoj djece, ali i sa Agencijom za medije.

Ključno je što djeca ne trebaju vlastiti Facebook profil ili telefonski broj i mogu komunicirati s drugim korisnicima koje su roditelji odobrili kako ne bi bili izostavljeni. U drugim aplikacijama za chat, djeca mogu kontaktirati koga žele i može ih kontaktirati bilo tko. 

Unutar Messengera za djecu, klinci će moći slati fotografije, videa i druge poruke članovima obitelji i ljudima koji su odobreni na ovoj listi. Imat će i pristup GIF-ovima, stickerima te drugom sadržaju koji je Facebook označio primjerenim za mališane. 

Aplikacija bi u sljedećim mjesecima trebala stići i na druge platforme. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 05.12.2017.

    žalosno djeca vec s 10 god na facebooku

  • Harauvatis 05.12.2017.

    Umjesto da se dijeca maknu iz virtualnog svijeta, njima se nudi mogucnost da budu sve vise i vise u njemu. Samo roditeljima ostaje sto ce napraviti.

  • Moria 05.12.2017.

    Maknite djecu od VR komunikacije, udaljavaju se jedni od drugih i od okoline gledaju u touch screen ovo je početak zamjene ove realnosti u vr a posljedice na mozak su nezamislive.

Komentiraj...
Vidi sve komentare