To je to što me zanima!

Pratite uživo: Microsoft u 19 sati predstavlja novi Xbox

Xbox 360 je ostavio dubok trag i uz PS3 je jedna od najpopularnijih konzola tako da će nasljednik, kako god se zvao, imati težak zadatak. Predstavit će ga večeras
Vidi originalni članak

Predstavljanje novog Xboxa možete pratiti OVDJE

Microsoft će u utorak navečer predstaviti novu generaciju svoje konzole koja navodno dolazi s ne baš maštovitim nazivom Xbox 720, a također se spominju i Xbox Infinity te samo Xbox. Kako god da se zvala, imat će težak zadatak koji je postavila prethodna verzija Xbox 360. Samo predstavljanje u utorak bi trebalo biti usmjereno na hardverske značajke, a glasine govore da će u njoj biti osam-jezgreni procesor iz AMD-a koji radi na 1,6 GHz, a uz njega je i 8 GB radne memorije. Konzola bi sada trebala donijeti i Blu Ray pogon, čime je dosta slična novom Playstationu. 

Sony je nedavno predstavio PS 4 koji ima touchpad na kontroleru te će biti zanimljivo vidjeti što spremaju u Microsoftu. Novi Kinect također bi trebao donijeti brojna poboljšanja, a spominje se i tehnologija koja prati vaš pogled. Microsoft je predstavio i koncept IllumiRoom koji koristi projektor i kamere kako bi proširio sliku s televizora i na ostatak prostorije, no možemo li ovo očekivati već na ovom Xboxu?

Navodno će i sam operacijski sustav Xboxa donijeti verziju Windowsa 8, a još se ne zna hoćemo li moći igrati stare igre na novoj konzoli. Nepoznato je i koliko su točne glasine da će za sve igre biti potrebna internet veza. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • kiki1984_1 21.05.2013.

    upravo gledao live prezentaciju i kao starom gameru imam osjećaj da je ovoj konzoli gaming na 3. mjestu tek..sve to lijepo izgleda,ali mene zanima samo igranje igara,za to konzola i služi,a ovo sve ostalo je za gl*pe amere..jedino mislim da je kontroler vrhunski,bio i ostao,super mi izgleda..samo mislim da su uvalili u xbox one 8 Gb DDR3 memorije,dok je u ps4 8Gb DDR5 memorije..al više će se vidit na E3..

  • BlackRaven 21.05.2013.

    Underclockani AMD 83XX? Zanimljivo. Već po tome tuče dvaput PS4 snagom. Baš da vidimo kakvu su grafulju strpali tranu, Blu-Ray je više manje standard, samo Neeeeee Win8.

Komentiraj...
Vidi sve komentare