To je to što me zanima!

Mislite da je iPhone 7 kod nas skup? Pogledajte tek ove cijene

Appleov iPhone ovisno o zemlji u kojoj ga kupujete može varirati cijenom i po nekoliko tisuća kuna, a najnovija lista analizirala je sve svjetske cijene. Najisplativije ga je kupiti u SAD-u i Japanu
Vidi originalni članak

Dobro je poznato da iPhone nije baš najjeftiniji telefon, no ovisno o zemlji u kojoj se nalazite ta razlika može iznositi i nekoliko tisuća kuna. 

Najnoviji izvještaj Deutsche Banka o svjetskim cijenama pokazuje da bi svakako trebali izbjeći kupovinu telefona u Turskoj ili Brazilu i Rusiji koje su na vrhu liste zemalja po cijeni iPhonea. U Turskoj je tako iPhone skoro 50 posto skuplji od najjeftinije države, a to je SAD. Kao glavni razlog ovako visoke cijene u Turskoj navodi se politička nestabilnost te pad vrijednosti turske lire.

Uz SAD, među najjeftinijima su Japan, Hong Kong i Malezija koje imaju neznatno višu cijenu od američke. 

U analizi svjetskih cijena uspoređivao se iPhone 7 sa 128 GB interne memorije. Pregledom cijena kod naših većih trgovaca cijena istog iPhonea je između 986 i 1060 dolara, što nas svrstva u gornji rang ove ljestvice.

Top 5 najskupljih zemalja

Turska 1200 dolara
Brazil 1115 dolara
Rusija 1086 dolara
Grčka 1028 dolara
Poljska 1005 dolara

Top 5 najjeftinijih zemalja

SAD 815 dolara
Japan 815 dolara
Hong Kong 821 dolar
Malezija 846 dolara
Kanada 855 dolara

 

Sedmica stagnira 

Apple je nedavno objavio kako su u prva tri mjeseca ove godine prodali 50,76 milijuna iPhonea. To je gotovo na razini prošle godine, no glavni razlog ovog usporavanja prodaje je u tome što brojni kupci i tijekom proljeća čekaju s kupnjom novog telefona jer se nadaju da će jesen donijeti puno atraktivniji uređaj. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • panchorealm 08.05.2017.

    A moj rex sta da ti kazem.Dao sam svoj stručni sud jer se poslom servisa gsm-a bavim dugihhh 15god.od svoje 23.ucio sam se poslu na nokiama i simensima pa sagemima ili pak alkatelima.Panel od samsunga super amoled na s7 je skuplji i bolji od ajfonovog-koji ga namjerava koristi na ip8.tek tek tada cete vidjet sta je to skupo.A prestiz-šta je to.To je nešto što si mogu priuštit oni koji mogu.Dobar je i sat recimo i swatch.ali lovasi hoce omege,lonžije IWC ili Orise kaj god.to je prestiž.kao i mogucnost da to pokazes u drustvu koje to zna.a nd dođu sa ip7 ili s7 sa razbijenim lcd-om i nemaju za servis.e to se zove snobizam.i zato je huawei dobar pa čak i noa.

  • GoldenJαck 08.05.2017.

    pazi komentare, i onda netko tko ima iphone ima komplekse, a vidi komentare. kompleksasi moji, radije se brinite za svoje pare, ako ih nema ovo vrijeme koje provodite pljuvanjem radije ulozite u trazenje boljeg posla pa vas nece brinuti ko ima iphone....

  • panchorealm 08.05.2017.

    Dok je budala bit će i pametnih.Te ajfone servisiram(i druge)i unutra nema ništa šta bi bilo vrijedno tolikih novaca.cjena u procestj proizvodnje je cca 200 USA DOLARA.eto. pa kupujte prestiž i nhšta drugo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare