To je to što me zanima!

Misterij: Nepoznata meduza, mreža, ili računalna animacija?

Na snimci koja je na YouTubeu postavljena 27. travnja ne navodi se gdje je nastala. Neki navode da se radi o meduzi koju se rijetko viđa, dok drugi kažu da je to mreža
Vidi originalni članak

Kamera na daljinsko upravljanje snimila je misteriozni 'mjehur' u oceanskim dubinama, a nakon što je video osvanuo na YouTubeu krenula su brojna nagađanja da se radi o nekoj nepoznatoj životinji, ribarskoj mreži, ostacima posteljice nekog kita ili pak da je sve dio online kampanje te da se radi o računalnoj animaciji. 

Kako piše Daily Mail, objašnjenje da se radi o meduzi je logično, no sporni su organi koji se ne viđaju na meduzama. Navode da je moguće i da se radi o meduzi Stygiomedusa Gigantea koja može biti duga i šest metara, no vidjeli su je samo 114 puta u 100 godina. Drugo objašnjenje je i  Deepstaria Enigmatica, još jedna slabo proučavana meduza.

Oznake u obliku šesterokuta navele su neke na zaključak da se radi o ribarskoj mreži.

Ono što je sporno je i datum. Video je na YouTube postavljen 27. travnja, a navodno je nastao dva dana ranije, no onaj tko ga je objavio nije ostavio nikakve detalje o snimci, kao ni to gdje je nastala.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • MarkoŠtekić 10.05.2012.

    Piše u naslovu mreža.Ta "mreža" je potonula i opet se digla gore :P

  • intelektualni propuh 10.05.2012.

    Usrana djecja pelena!

  • GoranHelmrih 10.05.2012.

    Ne izgleda zivo, iako bi moglo biti...posto ne znamo o cemu se radi, ne znamo ni nacin na koji se krece ili hrani. Mozda se ne moze sama kretati, nosi je morska struja. Iako bih prije rekao da se radi o postelji nekog kita. Vidi se cak i dio gdje bi bila "spojena" sa majkom - kiticom ;) . U svakom slucaju, iako podrzavam istrazivanje svemira, mislim da bi prvo trebali bolje upoznati svoje "dvoriste".

Komentiraj...
Vidi sve komentare