To je to što me zanima!

Mladiću su prišili odrezanu ruku i može micati prstima

Rijeka: V.G. (28) je pri padu s motocikla udario u metalnu zaštitnu ogradu i ostao bez lijeve ruke. Nakon operacije je mogao ponovno micati prstima
Vidi originalni članak

Mladi Riječanin stradao je prošle subote u prometnoj nesreći. V. G. vozio se na motociklu Honda autocestom A7 u smjeru čvora Draga. U blizini tunela Sveti Kuzam izgubio je kontrolu nad motociklom. Prednjim je kotačem udario u povišeni ivičnjak s lijeve strane kolnika, a potom u zaštitnu metalnu ogradu. Pri padu je ostao bez lijeve podlaktice. Bila je 50 metara od mjesta gdje je ležao i smrskana. S jednom amputiranom i teško ozlijeđenom drugom rukom mladića su prevezli na Hitni trakt KBC-a u Rijeci.
- Te subote nisam bio dežuran u bolnici. Kolege su me zvali kući i rekli da što prije dođem u bolnicu jer pacijenta treba hitno operirati. Došao sam i zatekao mladića bez lijeve podlaktice, dok je na desnoj ruci imao teške prijelome nadlaktice, podlaktice i šake - ispričao je dr. Ivan Kirin, s KBC-a Sušak, koji je operirao nesretnog mladića. Kaže kako su kraj njega u operacijskoj sali bili i specijalizanti dr. Davor Primc i dr. Nikola Gržalja. Operacija je trajala sedam sati, a uništenoj ruci uspjeli su vratiti funkcije.
- Zbrinuli smo prijelome i krvnu žilu na otkinutoj podlaktici i tada smo pristupili spajanju odvojenog dijela. Pacijentu je nakon operacije ruka odmah bila vitalna, počeo je micati prstima. Pred njim je dugotrajan oporavak. Slijedi niz operacija jer potreban mu je umjetni zglob, a možda i transplantacija dijela mišića. Bitno je da je stabilno. Moguće su upale, no o tome je prerano govoriti - objasnio je dr. Kirin zadovoljan ishodom.

'OVAKVU OZLJEDU NIKADA NISAM VIDIO'

Ozljeda na njegovoj amputiranoj ruci bila je vrlo složena. Takvo što nisam vidio u svojoj 30-godišnjoj praksi, rekao je dr. Ivan Kirin. Kaže kako su on i kolege bili svjesni da je pred njima duga i teška noć, no dali su sve od sebe da pacijentu spase ruku i na kraju uspjeli.

RUKU PRONAŠLI 50 METARA OD TIJELA
Mladić je pri padu s motocikla udario u metalnu zaštitnu ogradu i ostao bez lijeve podlaktice. Policajci su ruku pronašli 50 metara dalje od njega, potpuno smrskanu.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • kiki999 23.11.2010.

    molio bih sljedece osobe da me kontaktiraju.: brko1, chuchi82, dbanov_ri, direktor, ivan74,crnilabud. molim vas ovim putem da ne pišete takve stvari. hvala

  • Chuchi82 02.10.2009.

    @ rtg, nisam ničiji karton otkrio. Ako se ne varam u mojoj poruci nema niti imena, niti prezimena i niti detalje. Samo sam hvalio odlično odrađen posao kirurga. A ako već želiš pljuvati po nekome onda to učini onome što je objavio fotografije u 24sata.

  • iluminat 01.10.2009.

    eto vidite, a kad sam ja rekao da ne treba pljuvati na sve liječnike i da se puno toga pozitivno radi samo se ne objavljuje, vi ste me popljuvali! NIste fer!:(

Komentiraj...
Vidi sve komentare